1. samm
Kanna lau liikuvale osale, silmakoopasse ja alumiste ripsmete piirile pruunikat lauvärvi, hajuta spetsiaalse lauvärvipintsliga seda välisnurgast oimukoha poole ja kulmu suunas.

2. samm
Kanna heledamat lauvärvi kulmuluu alla. Hajuta tumedamat lauvärvi üle silmakoopa joone ülespoole ning loo heleda ja tumeda värvi vahel sujuv üleminek. Kui tume lauvärv jääb vaid silmakoopasse, siis tunduvad silmad paratamatult väiksemad.

3. samm
Kanna silmade sisenurkadesse heledamat tooni, see loob optilise illusiooni laiemast alast kahe silma vahel ja lööb silmad särama. Ka pisut säravat lauvärvi silma sisenurgas, liikuva lau keskel või sätendus üle silmade toob silmad rohkem esile. Võid vabalt tekitada lauvärvi kihte, kandes tumeda silmameigi peale läikiva heleda lauvärvi saarekesi.

4. samm
Kooluta ja värvi ripsmed. Kanna põhiosa tušist ripsmejuurtele, otstele piisab alles jäänud kogusest. Ripsmekoolutaja on väikesi silmi “avav” imerelv ja tagasihoidlik kogus tušši ripsmete otstes ei vajuta neid longu tagasi.

5. samm
Kulmukaare võimalikult kõrgeks joonistamine ja selle alla heleda lauvärvi kandmine lisab visuaalselt nahapinda silmade ja kulmude vahele ning annab suuremate silmade efekti.

Tea ka: Väikeste silmade puhul tasub vältida teravaid pliiatsijooni. Suurendavalt mõjuvad hajutatud ja pehmed üleminekud.

Veel 5 nõuannet, kuidas silmi suuremaks muuta:

1. Kanna alumiste laugude sisemisele joonele beeži silmapliiatsit. Must joon silma sees muudab need kitsamaks ja lumivalge joon võib mõjuda liiga ebaloomulikult.

2. Konkreetsed ja üksikutest eraldiseisvatest karvadest puhastatud kulmud teevad silmad suuremaks.

3. Tumedad rõngad silmade all võivad silmad väiksemaks muuta. Kasuta head spetsiaalselt silmaaluste varjamiseks mõeldud peitekreemi.

4. Loomulik ja pea nähtamatu pliiatsijoon ülemiste ripsmete piiril (või ripsmetuttide vahel) avab silmi visuaalselt.

5. Värvi paksult alumised ripsmed. Välja minnes proovi alumiste ripsmete joonele, täpselt silma keskele kinnitada paar loomulikku kunstripsmete tutikest. On üllatav, kui palju see silmi suuremaks ja ümaramaks võlub.

Allikas: Anne & Stiil