Sul läheb vaja:

  • fööni
  • rullharja või tunnelharja
  • spreid või vahtu, mida kanda juuksejuurtele
  • õli või seerumit juukseotstele

Samm 1. Pese juuksed soovitatavalt kaks korda järjest šampooniga korralikult puhtaks. Seejärel kanna palsam ainult otstele ja loputa korralikult.

Samm 2. Enne föönitamist pane juukseotstele tilgake seerumit või õli. Seejärel kanna juustele volüümi andvat vahtu, meresoolaspreid või kohevust lisavat spreid. Pihusta seda juuksejuurtele salkude kaupa.

Samm 3. Vali kõige käepärasem töövahend. Kui kasutad rullharja või tunnelharja (hari, mille sees olevad augud lasevad föönituult läbi), siis tõmba harjaga juurtest otsteni juustest läbi, järgnedes sellele fööniga. Aseta hari iga kord juuksesalgu alla, harjased suunaga ülespoole, ja kergita samal ajal juuksejuuri. Pea meeles reeglit: juuste föönitamine kasvule vastupidises suunas on volüümi saavutamise võti. Kui tunned, et harjaga föönitamine on liiga keerukas, ole pea alaspidi ja föönita rippuvaid juukseid juurtest.

Samm 4. Pihusta juukseid pisut kergitades juukselakki – suunaga altpoolt ülespoole, et kohevust jätkuks kauemaks.

Nipp! Viimistlusvahendi valik sõltub sinu kogemustepagasist. Juuksevaht võib üledoseerimise korral hoopis juured pead ligi suruda. Kui sa end profi föönitajana ei tunne, kasuta volüümi andvat spreid.

Allikas: Karolin Kuusik, Anne & Stiil