Mingil põhjusel kiputakse arvama, et vanemas eas võiksid eelistada lühikest soengut. Kes poleks näinud sünnipäevadel ja suguvõsa kokkutulekutel vanemaid prouasid, kelle soengud ulatuvad kõige rohkem õlgadeni. Tegelikult pole see reegel.

Spetsialisti sõnul näevad pikemad juuksed isegi meelitavamad välja. Pikemate juuste kasuks räägib ka juuste loomulik värvitoon, sest pikemad kiharad näevad head välja ka siis, kui juuksed on muutunud halliks. Kõige parem on leida sobiv juuksepikkus koos stilistiga, kes jagab häid soovitusi.

Loomulikult võid eelistada ka lühikest soengud, kui juuksed on hõredad või lühike soeng lihtsalt meeldib sulle. Tasub aga meeles pidada, et pikad juuksed pole vaid noorte näitsikute pärusmaa.

2. Triibutad, et varjata halli

Juuksevärvi spetsialist George Papanikolas muljetab väljaandele Byrdie, et üks suurimaid vigu, mida naised teevad, on hallide juuksekarvade varjamine triibutamise teel. Tavaliselt jääb nii tulemus kuiv ja triibud ei pruugi sobida naha loomuliku tooniga. Triibutamine võib sobida vaid neile, kelle loomulik juuksevärv on blond. Teiste värvitoonide puhul on kontrast aga suurem.

Triibutamise asemel soovitab Papanikolas eelistada terveid ja läikivaid juukseid ning pigem ühtlaselt katva värvi kasuks.

3. Teed juuksevärvis suure muudatuse

Staarjuuksur Chad Kenyon räägib, et tal tuleb oma klientidega pidevalt juttu ekstreemsetest juuksevärvi muudatustest. Sageli mõeldakse, et kui on aeg muutuseks, siis on õige tee minna blondist sitikmustaks või tumepruuniks. Kenyoni sõnul võib selline muutus sobida inimestele, kelle nahatooniga uus värv sobib ja kellel ümber on stilistid, kes panevad kogu garderoobi ja muu välimuse uue juuksevärviga sulanduma.

Kenyoni hinnangul võiks muutust otsivad inimesed proovida mõni toon tumedamat juuksevärvi, mis ühtiks nahatooniga ja mille puhu poleks üleminek liialt järsk. Mehe sõnul on tal oma eriline meetod ehk ta segab kokku värvi, milles on nii tumedamaid kui ka heledamaid toone ja saab tulemuseks juuksevärvi, mis toob esile inimese näo. Tulemus jääb värske ja noorendav.

4. Kogu soeng värvitakse ühe värvitooniga

Juuksespetsialist Kenyon lisab, et tüüpiline viga on kogu soengu katmine ühe värvitooniga. Mehe sõnul võiks näo ümber kasutada heledamat tooni, sest see toob näo esile ja jätab sellest värskema ja nooruslikuma mulje.

Kenyon soovitab värvida nii, et tumedam toon jääks näost sõrme jagu taha poole, sest nii ei teki näo ümber suurt värviranti. Värvirant tekib seetõttu, et nägu ümbritseb palju pisikesi karvakesi, millele kinnitub värv hõlpsalt. Kenyoni sõnul jätab tume rant näo ümber inimesest oluliselt vanema mulje.

5. Unustad niisutavad tooted

Olenemata juuksetekstuurist, värvitoonist ja pikkusest, jätavad inimesest vanema mulje kuivad ja katkised juuksed. Niisiis eelista juuksehooldustooteid, milles on rohkelt niisutavaid aineid ja kasulikke õlisid. Kaunid, terved ja läikivad juuksed muudavad iga inimese palju nooremaks.

6. Sa ei tarbi toidulisandeid

Vananedes toimuvad inimese kehaga erinevad muutused, mis mõjutavad ka juukseid. Seetõttu vajavad juuksed kauni välimuse säilitamiseks vitamiine nagu näiteks biotiini. Kasuks tulevad ka erinevaid toidulisandid, mis on mõeldud juuste välimuse parandamiseks.

7. Värvid kodus ise

Vahel mõeldakse, et kui juuksurisse pole aega minna, siis asja ajab ära ka ise väljakasvanud juuksejuurte värvimine. Spetsialisti sõnul töötab see juhul, kui teed seda pidevalt ja kasutad sama brändi toodet. Kui kasutad aga erineva firma värve, võib tekkida värvierinevus ja lisaks kahjustab see juukseid.

8. Sa ei kasuta kuumakaitset

Kui kuumtöötled juukseid, on vaja kasutada kuumakaitset, sest see muudab juuksed kuivaks ja kahjustunuks. Seda seetõttu, et kuumtöötlmine tekitab juukse kutiikulisse mikrolõhesid, mistõttu võivad erinevaid kemikaalid ja päikesevalgus juuksesse tungida ja neid kahjustada. Aja jooksul on tulemuseks kuivad ja tuhmid juuksed.

Allikas: byrdie.co.uk