Kasuta palsamit, õli ja maske. Toidetud ja niisutatud juuksed on tervemad, säravamad ja tugevamad ning seega ka kasvujõulisemad. Kas teadsid, et riitsinus­õli arvatakse olevat üks tublimaid juuksekasvu ergutajaid?

Loputa külma veega. See suleb juuste soomuskihi, et kaitsta neid lõhenemise ja kahuseks muutumise eest. Ühtlasi ergutab jahe vesi peanaha vereringet.

Kasuta juuksesõbralikke kinnitusvahendeid. Tugevalt seotud patsikumm sikutab ja lõhub karva. Eelista pehmemaid ja juuksesõbralikumaid materjale ja disaine.

Piira kuumtöötlust. Mida vähem sa juukseid föönitad-sirgendad-lokitad, seda parem. NB! Kui föönitad, siis alati juuksekasvu suunas. Kasuta kuumtöödeldes alati kuumakaitsevahendeid.

Unusta suur rätik. Seod saunalina pähe ja jalutad sellega ringi, kuni juuksed kuivavad – klassika! Aga ka kahjulik: juuksed on niiskena eriti haprad ja raske rätik sikutab neid allapoole, venitades ja murdes karvu.

Võta vitamiine või toidulisandeid. Juuksekasvu soodustavad A-, C- ja E-vitamiin, B-rühma vitamiinid, samuti tsink, raud, proteiinid, biotiin ning kalamaksaõli. Tarbi neid mõistuse piires ja ära unusta korralikku toitumist. Kõik algab seestpoolt!