Stylecaster pöördus sel teemal vastuste saamiseks juuksespetsialistide poole ning toome nüüd selgitused ka sinuni.

"Kui vesi jõuab nullpunktini, tahkub see ning selle maht suureneb 10%, nii et kui lähed märja peaga välja, külmuvad veemolekulid juuksekarvas, karvad paisuvad ning lõhuvad juukse kas katkemiseni või vähemalt pealispinna murenemiseni, nii et need on vastuvõtlikumad ja avatumad halbadele keskkonnamõjudele ja kahjustavatele ainetele," selgitab juuksekoolitaja Becky Marinichi. Mõtle nii: juuksekarv muutub külmudes justkui miniatuurseks jääpurikaks, mis, nagu sa ilmselt tead, on kerge murduma!

Kui kiirelt sinu juuksed külmaga murduma hakkavad, sõltub juuksetüübist. Seda juhtub kõigiga, ent kõige vastuvõtlikumad on katkevatele juustele külmaga just lokkidega inimesed.

Lisaks võib külm ja kuiv õhk viia ka kõõma tekkeni, sest kuivatab nii juukseid kui peanahka. Kuna talvel käiakse enam ka kuuma duši all, mõjub seegi kuivatavalt peanahale. Kui su nahk on kuiv kehal ja näol, on see tõenäoliselt kuiv ka peanahal ning eriti kuiv talvel.

Ekspertide sõnul on parim kaunite juuste soovijail käia talvel duši all õhtuti, ent ka siis tuleks hoiduda märja peaga magamisest, sest peanahk saab muidu padjal märjas-soojas olla kauem kui vaja. Selle asemel soovitatakse kasutada mikrofiiberrätikut, millega liigne vesi juustest kiiremini välja saab.