Kui jätad kangasmaski peale kauemaks, kui pakendil soovitatud, võid kasu asemel hoopis nahale kahju teha, selgitab nahaarst Shari Marchbein. "Kui lubad kangasmaskil oma näol ära kuivada või jätad selle nahale soovitatust kauemaks, võivad head ained hakata nahka hoopis ärritama või kuivatama, mis on soovitule täpselt vastupidine tulemus," räägib ta Allure'ile. Liiga kauaks mistahes ainet nahale jättes võib see mõjuda ärritavalt, eriti kehtib see aga teepuuõli, söe, hapete ning taimeekstraktide kohta.

Korea ilutoodete ekspert Charlotte Cho ei soovita samuti maske liiga kauaks peale jätta: "Sel on põhjus, miks lihtsana kasutatavatel maskidel on siiski kasutusjuhendid kaasas, millest enamik üle 20 minuti pealhoidmist ei soovita. Su nahk omandab aineid vaid teatud aja jooksul, sellest edasi võib aga tekkida neist juba teatav üledoos ja vastupidine efekt."

Cho sõnul hakkab kangasmask nahal kuivades hoopis näolt aineid endasse imama, mida sa ju ei taha. Kui ka mingil põhjusel pole kasutusjuhendit või see pole arusaadav, tasuks mask eemaldada hiljemalt 20 minuti järel! Kui aga tunned juba enne aja lõppemist, et mask siit-sealt kuivaks kisub, eemalda varem.

Kuigi maskiga mõnulemine tundub kui eriline puhkus nahale, ära unusta end sarja vaatama ning ära isegi looda, et nahale kingi teed, kui mask näos tukkuma jääd või magama lähed.