Toiduained, mis naha läikima panevad

"Kui sul on õline nahk, siis võiksid vältida kõrge glükeemilise indeksiga kiirete süsivesikuterohkeid toite nagu kuivatatud puuviljad, sai ja pasta,” soovitab dr Bowe. "Kõrge glükeemilise indeksiga toidud käivitavad hormoonisignaalide voolu, millega kaasneb ka IGF-1 (insuliinisarnane kasvufaktor) tõus. Selle tulemusena võib nahk tursuda ja toimuda üleliigsete naharakkude tootmine.”

Snyder toob välja aga hoopis piimatooted: “Need sisaldavad hormoone, mis võivad samuti tursumist põhjustada, ja ka toksiine, mis edendavad õlise naha teket. Väldi ka halbu rasvu, praetud ja rasvarohkeid toite ning liigset loomrasvade tarbimist, sest need koormavad maksa ja põhjustavad nahaprobleeme."

Selle asemel…

“Uuringud on näidanud, et kui asendada need toidud madala glükeemilise indeksiga alternatiividega, siis väheneb rasusus ja ka akne taandub,” räägib dr Bowe.

Snyderi soovitused vihjavad aga ühele hõrgutavale salatile: “Tarbi hoopis omega-3 rasvhapeterohkeid toite nagu chia seemned, pähklid, kanepi-, lina- ja seesamiseemned, mida tuleks süüa rohelise salatiga, et seedimine lihtsam oleks. Ka kurgis on rohkelt ensüümirikkaid vedelikke, B-vitamiini, toitaineid ja elektrolüüte, mis naha kumava panevad. Kurk on ka ideaalseks niisutajaks, sest see omab naha suhtes ka jahutavat efekti.”

Allikas: Coveteur