Mis on esimene asi, mida sa teed, kui oled oma lakikollektsioonist välja valinud oma uue tooni? Raputad seda! Ja see ongi suurim viga, sest nii tekitad sa ise laki sisse suuremaid ja väiksemaid õhumulle, mitte ei sega omavahel osakesi, nagu arvad end tegevat. Ja kuivades need mullid lõhkevad, jättes su küünele kuumaastiku, või mis veel hullem, jäävad alumiste kihtide alla lõksu, pannes küünepinna kobrutama. Sa küll ei näe neid mulle enamasti pkasu koostisega lakis ega pintslil, ent see ei tähenda, et neid ei oleks olemas (vaata artikli avapilti või proovi raputada oma läbipaistvas pudelis läbipaistvat küünelakki, et selles ise veenduda - aga ära siis seda kasuta enne mullide kadumist!)

Kui sa soovid tõesti laki sätendavaid osakesi ja pigmente lakipudeli seintelt vabastada, rulli lakipudelit hoopis rahulikult enne kasutust käte vahel nagu plastiliini. Ideaalne on, kui jätad laki pärast rullimist veel 30 minutiks "rahunema".

Ka see, kuidas järgmist pintslitäit lakki võtad, on oluline: ära kasta pintslit korduvalt pudeliotsast sisse pumpavalt, viies nii õhku aina enam pudelisse, vaid kalluta pudelit ja võta hellalt pintsliga vajalik lakikogus. Lisaks sellele, et saad nii vältida püsivust ohustavaid õhumulle, saad ka välistada laki enneaegset kuivamist ja vananemist.

Veel üks viga, miks lakk mullitama hakkab, on liiga paksu kihi/kihtide pealekandmine, nii et samal ajal kui alumisest kihist eemalduvad alles teatud ainete aurud kuivades, kuivab pealmine osa õhu käes kiiremini, kuid läbi selle tungivad alumise osa gaasid, mis peavad vabanema kuivamiseks.