Melaniin suudab nahka kaitsta vaid teatud piirini, seepärast võib särava päikese käes ohutult viibida ainult 15–20 minutit. Iga päevitamisega lisandub nahakahjustusi ning naha vananemine kiireneb, samuti tõuseb vähki haigestumise risk.

Linea Shop

Kui aga saada veel nahale päikesepõletus ehk nahk punaseks põletada, siis on suur oht tervist pöördumatult kahjustada. Kuigi see info ei ole uus ja nahaarstid teevad tugevat teavitustööd, kipuvad inimesed seda siiani unustama või mingil põhjusel eirama. Jätkuvalt minnakse end teadlikult pruunistama, määritakse end päevitama minnes õliga kokku, et kiiremini pruunimaks saada, ja arvatakse, et kui nahk on punaselt õhetav, on see hea.

Aktuaalsed on ka müüdid, et Eesti kliimas ei olegi vaja end kaitsta, sest päike pole nagunii väga intensiivne ja kuna päikest on lühikest aega, tuleks sellest maksimum võtta. Pruun nahk oleks justkui ainus ilus asi ning suve kohustuslik komponent. Inimesed häbenevad ja kardavad oma loomulikult heledat nahka. Kahjuks diagnoositakse Eestis üha tihedamini nahavähki, mis on andnud palju kõneainet ja mille ennetamiseks on tegelikult võimalik ise palju ära teha, vältides liigset päevitamist ja päikesepõletusi.

Linea Shop

Eriti oluline on kaitsta UV-kiirguse eest lapsi, sest suurim riskifaktor melanoomi tekkes on just lapseeas saadud päikesepõletused. Kõige parem kaitse on liigsest otsesest päikesekiirgusest hoidumine ning enese kergete riiete ja peakattega kaitsmine. Aktiivselt ringi liikudes ei ole aga võimalik iga kohta nahal riideesemega katta ning sel juhul tulevad appi päikesekaitsetooted.

Siinkohal võib arutada keemiliste ja füüsiliste blokaadide mõju üle ja leida plusse nii ühes kui teises – kõige tähtsam on aga see, et kaitse tagamiseks tuleks midagi kasutada ja mittekasutamine tundub suurem rumalus kui ühe või teise aine üle vaidlemine.

Linea Shop

Juba teist suve Eesti turgu vallutavad Linea MammaBaby päikesekaitsetooted kaitsevad nii UVA- kui UVB-kiirguse eest, mis on väga oluline, et saavutada ühe pealekandmisega täielik kaitse UV-kiirguse eest. Valikus olevad kaitsekreemid faktoritega SPF30 ja SPF50 ning päevitusjärgne ihupiim on valmistatud veepõhisest preparaadist. Samuti on tootevalikus reisikomplekt, mis on mugav käsipagasiga reisijale. Koostises ei ole silikoone või parafiini ning see on ka värvainete- ja parabeenidevaba. Koostis on valitud selline, et päikesekaitseks piisab toote ühekordsest pealekandmisest 30 minutit enne päikese kätte minekut ja see on veekindel.

Linea MammaBaby peamine eesmärk toote valmistamisel oli leida kõige stabiilsemad ja paremad filtrid, et ennetada raku DNA kahjustust UV-kiirte kaudu. Väga suur pluss on ka see, et tooted on pakendatud uudsesse õhukindlasse koti pakendamise süsteemi (bag on valve, BOV), mis tagab selle, et õhk ega bakterid ei pääse ligi. Tänu sellele säilivad kreemid 36 kuud või kauem. Süsteem tagab ka, et toode ei jää pudelipõhja kinni ning selle kadu on praktiliselt olematu.

Linea Shop

Lapsevanemate rõõmuks on toodet võimalik pihustada igas asendis ja iga nurga alt – nii saab kreemitatud ja kaitstud ka liikuv laps, kes üritab eest ära joosta. Kuigi need päikesekreemid sobivad beebidele ja lastele, võivad neid kasutada ka täiskasvanud, kes hindavad kvaliteetset päikesekaitset.

Tegelikult ei ole oluline, et kasutatakse just ühe kindla brändi päikesekaitsetooteid. Tähtis on teada, kuidas end ja oma lapsi päikese eest kaitsta. Kindlasti tuleb unustada müüt, et päikesekaitsekreemi kasutades ei saagi pruuniks ja vajalik D-vitamiin jääb imendumata. See pole tõsi. Tegelikult annab suurema faktoriga kreem lisakaitset ja see on heleda nahaga eestlastele lausa hädavajalik.

Linea Shop

Kui kreem imendub nahka, laseb see tervislikul jumel tekkida ka seda samal ajal piisavalt kaitstes. D-vitamiini annuse kättesaamiseks piisab igapäevaselt 10–15 minuti pikkusest päikese käes viibimisest. Mitu tundi ei ole vaja end päikese käes praadida. Loomulikult tahame me kõik suvisel ajal mereranda minna ja suve nautida, aga seda tuleks teha vastutustundlikult. Tervis on kõige tähtsam! Ka valge võib olla uus pruun.

Linea MammaBaby tooteid saab osta e-poest www.lineashop.ee. Kasutades sooduskoodi PÄIKESEKAITSE10, on kogu tellimus 10% soodsam.

Linea Shop teeb koostööd Eesti Vähiliiduga ning nende kodulehel saate tutvuda erinevate toetusvõimalustega.


Jaga
Kommentaarid