Niisuta, niisuta, niisuta

Niisutamisest sa talvel ei pääse! Isegi kui sul pole kuiv vaid hoopis rasune näonahk, on siiski oluline niisutamine: kreemid, õlid, seerumid, kõik olgu abiks. Vali oma nahatüübile sobiv niisutaja ja ole seda kasutades põhjalik ning järjekindel kogu talve jooksul, hommikul ja õhtul, iga päev. Ära unusta ka kaela kreemitada, mis salli mähituna ehk kaitstud tundub ning pööra erilist rõhku otsaesisele ning juuksepiirile, mida müts hõõrdumisega kuivatab veel enam!

Ja mitte ainult nägu

Külmaga ei vaja niisutust ainult nägu ja käed, mis kõige avatumad jahedusele, vaid ka keha, mis kergelt kestendama hakkab ja pidevalt riidekuhja all kuivab. Tähelepanu vajavad nii käed, jalad, selg kui rinnaesine, küünarnukid kui põlved. Ideaalis muide lausa iga kolme tunni järel, aga kui mitte nii sageli, siis vähemalt hommikul JA õhtul!

Ka huuled vajavad niiskust

Ära unusta niisutada ka oma huuli, mis külma erilist karmust tunda saavad. Huulepulk on küll hea abiline sageli, kuid kui su huuled on loomult kergesti kuivavad-lõhenevad, kanna huulepulga alla kindlasti ka palsamit! Pane balsamit ka õhtul enne uinumist, et huuled öö jooksul niisutust saaksid, sest ka küttest tulenev toaõhu kuivus on nende suur vaenlane, nagu ka külm ja tuul.

Sisemine niisutus

Kuigi oluline on oma nahka niisutada külmal ajal väljaspoolt, on sama tähtis seda teha ka sisemiselt. Sooja saamisel aitab sind küll tee ning soojad joogid, kuid ära ei tohi unustada ka vett. Inimese vedelikuvajadus tundub olevat talvel küll väiksem kui kuuma ilmaga, ent tegelikult vajab su keha palju vett ka siis, et naha niiskust seestpoolt hoida. Pane endale vastava äpiga meeldetuletus või leia muu hea moodus veetarbimise meelespidamiseks.

Head rasvad on talvel eriti head

Me ei pea silmas jõulude ajal lisandunud polstrit, vaid niisutatust, mille aitavad tagada just tervislikud rasvad seespoolt. Pähklid, seemned, avokaadod ning oliiviõli aitavad hoia suurepäraselt naha niiskustasakaalu ning vältida selle lõhenemist ning kestendust eriti karmide külmadega.