Toome sinuni Naistelehe veergudelt mõned harjutused, mis ehk kontoris laua taga tehes veidrad kolleegidele tunduvad, ent reklaamipausid õhtul kodus ilu heaks sisustada aitavad, kui need peegli ees selgeks saad. Tõeline efekt saabub paari nädalaga, kui kõik Naistelehes toodud 9 harjutust järjest teed.

Enne alustamist pane aga tähele: 
♥Harjutamine alaku lõdvestava hingamisega. Rahustav kõhuhingamine: sügavalt kõhu kaudu sisse ja välja. Soovitatav aeg 5 minutit.
♥Soojenduseks sobivad õlaringid eest taha ja tagant ette, kumbagi 5 korda.
♥Treeningu kestus on 10 minutit näo ülemisele ja 10 minutit näo alumisele osale.
♥Esmalt harjuta peegli ees. Kui harjutused on selged, leia nende tegemiseks endale mugav koht ja aeg.
♥Parima tulemuse saavutad, tehes ­harjutusi järjest.
♥Enne harjutuste tegemist pese käed. Joo kindlasti ka vett, see väljutab toksiine.
♥Tee harjutusi, kui oled terve ja enesetunne on hea. Alusta vastavalt oma võimetele, ära pinguta üle.
♥Pärast harjutuste tegemist tuleb näolihaseid alati lõdvestada. Kasutades kõiki sõrmeotsi, tupsuta kergelt ja kiirelt, liikudes üle kogu kaela, näo ning otsmiku.

Otsmiku pinguldamine

Aseta nimetissõrmed kulmude välisserva. Tee silmad suureks ja tõmba sõrmedega kulme teineteisest kaugemale, tekitades nii otsmikul pingulduse. Hoia 10 sekundit ja tee nii 2 korda. Harjutus vähendab kortse kulmude vahel, leevendab pinget otsmikul, pinguldab nahka ja tugevdab otsmikulihaseid.

Hamstri põsed

Puhu põsed õhku täis ja hoia huuled kõvasti koos, muutes suu nii väikeseks kui võimalik. Alusta sisse- ja väljahingamist nina kaudu. Liiguta õhku ühest põsest teise, hoides suu kõvasti kinni. Tee harjutust 30 sekundit või sõltuvalt enesetundest. Nii tõstad ja tugevdad põselihaseid, vähendad suu ümber ja põskedel olevaid kortse, tugevdad suunurgalihaseid ja vähendad nende allavajumist.

Keeleringid

Tee keelega suus ümber huulte ringe 3 korda ühes suunas ja 3 korda vastupidises suunas. See silub kortse ja pinguldab huulte ümber olevaid lihaseid.

Veel tõhusaid näojoogaharjutusi leiad 11. aprilli Naistelehest või digi.naisteleht.ee