Bantu stiilis lokid

Need ülilihtsad, näiliselt justkui kruvikeerajaga tehtud lokid on saanud inspiratsiooni traditsioonilistest Bantu soengutest, mis oma omapärased Kesk- ja Lõuna-Aafrika rahvastele. Kuidas sellist lokistiili ise saavutada? Alusta sellest, et pesed ja turgutad juukseid palsamiga nagu tavaliselt. Nüüd kanna neisse lisaks ka juustesse jäetavat palsamit või niisutavat õli ning harja läbi laiade harjastega kammiga.

Keskendudes korraga ühele kümne sentimeetri laiusele juuksesalgule, kanna kiharatesse kõigepealt (soovitatavalt alkoholivaba) stiliseerimisgeeli ning seejärel keera salk sõna oteseses mõttes sõrmedega tihedasse krunni. Kinnita vajadusel juuksenõelaga ning lase minimaalselt 24 tundi kuivada. Krunni vabastamiseks lihtsalt keeruta seda vastassuunas ning kanna juustesse lisasäraks ja niisutuseks juukseseerumit. Lõpuks silu või sasi juukseid sõrmedega, luues just nii vähe või palju volüümi kui soovid.

Prantsuse patsist lokid

Ükskõik, kas sinu juuksed on parasjagu niisked või kuivad, kanna neisse juustesse jäetavat palsamit, et kiharaid kogu öö turgutada. Nüüd jaota juuksed täpselt pealae keskel kaheks ning punu mõlemale poole prantsuse punutis, kinnitades need enne magamaminekut tugevalt. Hommikul haruta patsid lahti ning piserda juurtele kohevuseks kuivšampooni. Võimalikult väheseks kahususeks silu juustesse ka veidi juukseõli või hoopis rõhuta sasist tulemust soolaspreiga – sinu valik!

Juuksenõelte lokid

Jah, sa lugesid õigesti: internetis on levinud iluvloggerite videod, kes on teinud nii-öelda 100 juuksenõela väljakutset, mille tulemuseks on lokisoeng. Loomulikult ei pea sa nii palju juuksenõelu kasutama, aga põhimõte on sama – mida rohkem juuksenõeltega krunne teed, seda defineeritumad saavad olema ka sinu lokid. Alusta märgade või niiskete juustega, mis peaksid olema rikkalikult kaetud juustesse jäetava palsami või niisutusspreiga. Järgmiseks jaota juuksed kas kahte, nelja või (kui soovid eriti tihedaid lokke) kaheksasse sektsiooni. Nüüd keeruta umbes pooleteise sentimeetri laiuseid lõike igas sektsioonis oma sõrme ümber ning kinnita need risti-rästi juuksenõeltega pea peale. Korda seda seni kuni sul saavad otsa kas juuksenõelad või kannatus (nali!).

Võid lasta sel soengul seista kaks päeva, et tõeliselt efektne tulemus saavutada. Samas võid ka protsessi kiirendada ning istuda tund aega madala kuumusega kuppelfööni all – jah, teame, et võimalus see leida ei ole kuigi suur ning lisaks rikub see mingil määral ka kogu soengu kuumtöötluseta olemust, kuid tea, et see viis on juustele tunduvalt vähem kahjulik kui otseselt

fööniga kuivatamine. Igal juhul tee kindlaks, et enne juuksenõelte eemaldamist oleksid juuksed täielikult kuivad. Kuna sellisel viisil loodud lokid on niivõrd väikesed, ei ole vajadust neid sõrmedega sasida. Tegelikult võiksidki neid kauapüsivaks tulemuseks võimalikult vähe katsuda ning erinevates suundades lendlevaid juuksekarvu vaid õrna õlispreiga taltsutada.

Nutikad abivahendid

Sarnaselt traditsioonilistele lokirullidele aitavad ka konkreetsed lokiloojad luua ühtlase lainelise tulemuse. Kuna need on aga niivõrd pehmed, võid unustada kogu ebamugavuse, mis kaasneb traditsiooniliste rullidega. Selle tulemuse loomiseks kanna kõigepealt niisketesse juustesse veidi stiliseerimiskreemi ja juukseseerumit. Nüüd kammi kiharad toodete ühtlaseks jaotamiseks laiade harjastega harjaga läbi.

Nüüd, kasutades sarnast tehnikat nagu teeksid siis, kui teeksid lokke lokitangidega, mässi veidi vähem kui kümne sentimeetri paksused juuksesalgud täielikud lokki loova rulli ümber, kindlustades, et juukseotsad on riidest ribaga kindlalt kinnitatud. Lase juustel täielikult kuivada, enne kui rullid eemaldad. Kui tulemus on hommikuks rullide peal magamisest veidi ebaühtlane, võid neid siiski väga kergelt lokitangidega kohendada... ja me lihtsalt kujutame ette, et see tulemus tekkis siiski täielikult kuumusevabalt.

Puhtad sokid

See nipp on ideaalne neile, kellel on pikemad juuksed ja kes soovivad föönitatud kohevust säilitada. Alusta kuivade juustega ning võta parimaks tulemuseks puhtad sokid (mitte sukad). Võta üks juuksesalk ning keera see sõna otseses mõttes soki ümber horisontaalselt rulli. Jätka kuni oled keeruga jõudnud peanahani ning kinnituseks seo soki otsad krunni peal kokku. Tee nii kõikide juustega, kuni kõik krunnid on korralikult kinnitatud. Pane ööseks pähe riidest dušimüts, et tulemust säilitada. Hommikul ärgates seo lihtsalt sokid lahti, sasi juukseid kergelt ja oledki valmis!

Joogikõrred

Loo sirgetesse juustesse lokid, kasutades vana head joogikõrte tehnikat. Sul läheb vaja juuksekumme, veega täidetud spreipudelit (kui su juuksed on paksud ja juba vähemalt kergelt lokkis, võid kasutada ka spreipudelis juustesse jäetavat palsamit) ja võimalikult palju plastikkõrsi. Alusta kukla juurest ning keeruta umbes kolme sentimeetri laiune juuksesalk tihedalt kõrre ümber, liikudes juuksejuurest otsteni. Seejärel painuta kõrt ning kinnita see juuksekummiga. Jätka rullimist ja kummiga kinnitamist kuni kõik juuksed on tihedalt kõrte ümber keeratud. Hoiatame, et näed veidi naljakas välja, aga ilu nõuabki ju ohvreid, eks? Järgmisel hommikul haruta juuksed salk salgu haaval kõrte küljest lahti ning silu täiuslikuks tulemuseks iga lokkis salku sõrmedega.

Kolme salguga keerud

Kas tead, miks see variant eriti hea on? Sellega saab lokke ideaalselt luua ka paar päeva pesemata juustesse, vajaduseta vahetult enne duši alla hüpata. Lihtsalt piserda juustesse spreipudelist veidi vett, kanna paksemate juuste puhul kiharatesse veidi juuksevõid või õhemate juuste puhul veidi juuksevaha. Niiskuse kinnitamiseks kanna neisse ka veidi juustesse jäetavat palsamit ning seejärel kammi laiade harjastega harjaga läbi, et toodet ühtlaselt jaotada.

Keerdude loomiseks sõna otseses mõttes keeruta kolm salku omavahel kokku, umbes nagu teeksid punupatsi. Otsa kinnitamiseks rulli keeratud salku sõrmede vahel tugevamalt. Jätka salkude keerutamist kuni kõik juuksed on kinnitatud ning jäta soeng taaskord ööseks „seisma“. Enne keerdude lahti harutamist silu nende peale hommikul kerge koostisega juukseõli. Nüüd alusta ükshaaval lahti harutamist – tee seda ettevaatlikult ja aeglaselt, mitte kiirustades ja korraga. Silu juuksejuuri õrnalt laiade harjastega kammiga ning kanna ühtlaseks tulemuseks juusteotstele ja kõikidele „liigselt turritavatele“ kohtadele juuksegeeli. Valmis!

Allikas: Cosmopolitan