Kuidas aga kodus toimetada nii et tulemus oleks päriselt ka värske ja saaks julgelt diplomit vastu võtma minna kui lõpupeol muretult pidutseda, siis tuleb kindlasti alustada näonaha koorimisest. Oma soovitused annab Kalli Kuusik, Võlumaa ilusalongi ilutegija.

1. Koori näonahk, kui koorijaks raha pole, kasuta mett

Soovitatav oleks teha üks korralik koorimine näonahale päev enne meiki. Kui kodus pole käepärast võtta ühtegi näole mõeldud koorijat, siis teeb suurepäraselt selle töö ära ka täiesti tavaline mesi. Kui endal ei ole, siis vanaema kindlasti loovutab sulle.

Miks mesi? Sest mesi sobib kõikidele nahatüüpidele, isegi tundlikule. Mesi imeb nahast välja mustuse ning aitab nahal mürkidest vabaneda, sisaldab rikkalikult antioksüdante ja aitab taastada vigastatud ning kortsus nahka, on väga niisutava toimega. Lisaks on mesi ka antibakteriaalne, aitab nahka desinfitseerida ning kiirendab muu hulgas akne haavade paranemisprotsessi. Puhastab veel loomulikul teel sinu nahka ning jätab selle ülipehmeks.

Meega koorimiseks läheb vaja umbes üks teelusikatäit mett, ajada see sõrmede vahel soojaks ja vedelamaks, seejärel kanda see üle näo, kuid kindlasti vältida silmaümbrust. Seejärel hakata vajutama sõrmedega näol, tkuni tunned, kuidas sõrmede ja näo vahel tekib kiskuv "vaakum". Ja nii "patsutada" üle terve näo, kuni "vaakum" läheb järjest tugevamaks, ehk maksimaalselt umbes 5 minutit. Seejärel loputada sooja veega mesi maha.

Nägu võib olla pärast sellist koorimist mõnda aega roosakas, kuna koorimine elavdab nahaalust vereringet, kuid see punetus taandub kiirelt. Kuna mesi ise on väga niisutava toimega, siis eraldi maski pärast meega koorimist polegi enam vaja teha. Kui aga koorid mõne teise koorijaga oma nägu, siis ideaalne oleks pärast koorimist teha näole kohe ka mõni niisutav mask. See kõik aitab järgmisel päeval püsida meigil ühtlane ja võimalikult kaua peal.

2. Enne meiki niisuta nahka ja alustada tuleb silmameigist

Naha koorimise kõrval on ülioluline enne meikimist oma nahka niisutada korralikult niisutava kreemiga. Kuival nahal ei püsi meik lihtsalt hästi peal. Lase 5 minutit niisutaval kreemil imenduda seejärel alusta silmameigi tegemist. Miks just kõigepealt silmameik? Sest nii on lihtsam pärast põskedele silmameigist langenud lauvärvi eemaldada. Nii jääb sul jumestuspõhi lõpptulemusena puhtam.

3. Kui pintsleid pole piisavalt, on abiks sõrmed ja svamm

Kui pintsleid napib, siis jumestuskreemi saad näole kanda nii svammi kui sõrmedega. Puudri ja päikesepuudri jaoks võiks olla üks suurem kohevam pintsel. Silmameigis võiksid kasutada vähemalt kaht pintslit, üks võiks olla lamedam lauvärvi peale kandmiseks, teine võiks olla natuke kohevama otsaga selle hajutamiseks.

Toodetest võiks olemas olla üks jumestuskreem või pigmendiga kreem, millega ühtlustada oma näol meigipõhja. Samuti võid jumestuskreemi asemel kasutada jumestuse põhjama ka ainult mineraalpuudrit. Katvama tulemuse saad, kui kasutad jumestuskreemi peal mineraalpuudrit.

Samuti võid universaalsete toodetena kasutada erinevaid lauvärve, nii silma, kui kulmumeigis, kui highlighterina. On ka olemas spetsiaalseid meigitooteid, mida saad kasutada nii silmalaugudel, põsesarnadel kui huultel - selline universaalne vahend võiks kindlasti käekotis olla, nii pole tarvis mitut erinevat toodet kokku osta ega kaasas kanda.

4. Kooritud, niisutatud, pintslid, svammid olemas – mis edasi?

Jõuamegi meikimise etappideni. Kanna silmalaugudele jumestuskreem või peitekreem ja kinnita see omakorda puudriga. Seejärel tee meelepärane silmameik. Kui sa ei tunne end meikimises kõige kindlamalt, siis võid kasutada heledamaid naturaalsemaid matt-toone. Näiteks nude’ist kuni tumepruunini. Silma sisenurka kasuta heledamaid, välisnurka natuke tumedamaid toone, et teha silma suuremaks. Silma keskele võid lisada natuke tooniga sobivat sädelevat lauvärvi, et anda pisikest ekstra sära. Värvi ripsmed.

Võid ka kasutada ühekordseid kunstripsmeid või ripsmetutikuid, kui tahad mõjuda dramaatiliselt. Puhasta näole või silma alla kukkunud silmameigi puru näovee või meigieemaldajaga.

5. Silmameigile järgnevad kulmud

Edasi jätka kulmudega. Kata kulmud ja laup jumestukreemiga, kinnita puudriga. Kui sul pole spetsiaalset kulmuvärvi või -pliiatsit, teeb ka šokolaadipruun või tumepruun matt lauvärv ideaalselt oma töö ära. Vormi omale ideaalsed kulmud ja pea meeled - nina juure juurest hajutatult.

Edasi kata ülejäänud nägu - põsed, lõug, kindlasti ka kael kuni rangluuni jumestuskreemiga. Kinnita puudriga. Kui sul on olemas, võid ka kasutada päikesepuudrit, kontuurides nägu või lisades lihtsalt natuke päikeselist jumet üle kogu näo. Samuti võid päikesepuudrit lisada ka dekolteele ja õlgadele, et ühtlustada näomeigi ja kaela üleminekut, ning loomulikult annab see päikseliselt päevitunud jume. Soovi korral lisa põsesarnadele põsepuna, mis lisab näole värskust.

6. Huultele lemmik huulepulk või huuleläige või mõlemad!

Kuna selle suve märksõnaks on intensiivne toon, siis huultele sobib ideaalselt julge punane toon. Ka koralli või fuksia varjundiga punane huul mõjub ülihästi sellel suvel. Kui aga neid toone käepärast pole, siis vaata meigikott üle ja vali sealt enda lemmik!

Huultele lisagi oma lemmikhuulepulk või huuleläige või miks ka mitte mõlemad.

Lõpetuseks kui soovid võid lisada highlighteri ehk valgustpeegeldava kreemi või puudri. Kui sul spetsiaalset highlighterit pole, teeb oma töö hästi ära ka mõni kuldne pärlmutter lauvärv. Seda võid lisada kas või sõrmega täpikese nina otsa, peenikese triibu ninaluule, kõige kõrgematele kohtadele põsesarnadel, kulmukaare alla, ülahuulel Amori kaarele, lõua otsa, kulmude kohale, rangluule, õlanukkidele - kuhu iganes sulle meeldiks, et nägu lõpetamisüritusel säraks.