Loe, kuidas tal õnnestus juuste pesemine muna, sooda ja meega.

Munapesu

Alustan projekti: a) pisut hirmunult, b) munapesuga. Selgitan välja, et on tarvis lihtsalt muna pähe lüüa, pisut oodata ja siis see leige veega maha loputada. Liiga kuuma vee korral võib nimelt juhtuda, et peast saab hiljem välja kammida omletitükke. Ilgun endamisi, et siis on nagu kaks ühes, hommikusöök ka.

Pool tundi pärast selle mõtte mõtlemist kirun karmat. Kammingi väikeseid munatükikesi juustest. Ja ausõna, kasutasin enda meelest nii jahedat vett kui võimalik. Aga pea on muidu puhas küll. Olen kuulnud, et esialgu pidavat juuksed hirmus kiiresti uuesti mustaks minema. Peanahk eritab rohkem rasu, sest pole harjunud, et keemia kõike kohe juustest välja ei tõmba. Harjumine toimub aga päris kiiresti, nii et varsti ei ole munapesu tarvis sagedamini kui nii kolme päeva tagant. Juuksed on selle aja vältel puhtad ka. Aga.

Tagasilööki pole vaja kaua oodata. Olen väljas, ütleme, kohtingul. Hetk on keskmisest romantilisem, kui äkki teatab härra: "Kuule, su pea lõhnab nagu... muna." Järgneb tema räme naer (romantika!), misjärel ta topib nina mulle korduvalt juustesse, ise õnnelik nagu kutsikas, ja itsitab, et jah, tõesti muna. "Ma olen maapoiss, tuttav värk!"

Saan nüüd aru küll, miks neis šampoonita peapesu retseptides on kirjas, et "lisa soovi korral mõned tilgad eeterlikku õli". Kohe lähen õli järele. Selgub, et pärast seda lõhnab pea lihtsalt nagu lõhnastatud muna...

Soodapesu

Pärast seda seika otsustan, et on aeg katsetada järgmist juustepuhastusmoodust, soodapesu. Jõuan seda proovida täpselt kaks korda. Mökerdan juuste liigse kuivatamise hirmus peale ka "palsamit" – leian retsepti äädikaga. Aga see ei aita suuremat. Ei teagi, kas teen midagi valesti? Iseenesest täiesti võimalik – olen ikka mõelnud, et kui suureks saan, hakkan katastroofiks. Sedapuhku on järjest katastroofilisemas seisus mu juuksed. Palsamitest hoolimata on kiharad üha kuivemad. Ja kui sära hakkasid nad kaotama juba munapesu ajal, siis nüüd peab juba mu korterinaaber seda tarvilikuks mulle mitte nii väga diskreetselt üle korrata.

Meepesu

Kolmas variant, meepesu, peaks teoreetiliselt olema imeloom, mis peseb pea, mõjub maskina ja küllap oskab vajadusel ka lapsi magama panna ja unelaulu laulda. Retsept on taas lihtne – segad lihtsalt pisut mett veega. Tõepoolest, selline peapesu ei kuivata juukseid sugugi. Ühtlasi ei tee ta neid ka kuigi puhtaks.

Otsustan, et mee parim kasutuskoht on hoopis nägu. Mee määrimine näkku on minu tagasihoidlikul hinnangul kõige parem asi, mida oma nahaga ette võtta: nägu särab, nahk on superpehme. Mitte ükski mask ega kreem ei jäta nägu selliseks, tõsijutt. Mina olen meefänn! Ainult mitte juustes.