Selleks, et sind õhukeste juuste mures natukenegi aidata, otsisime välja parimad nipid, millega saad oma õhukestele juustele ihaldatud kohevuse anda. Loe edasi ja saa teada mitu nippi, mis aitavad vähem kui viie minutiga saada paksemad juuksed.

Ära unusta juukseotsi
Kas oled kunagi märganud, et sinu juuksed tunduvad ka paar päeva pärast juukselõikust veidi paksemad? Isegi, kui oled juukseid lühemaks lõiganud, tunduvad need paksud just tervete ja värskete juukseotste tõttu. Regulaarne juukselõikus ja katkiste juukseotste vältimine aitab vältida olukorda, mil juukseotsad muutuvad kuivaks, kahuseks ja näevad justkui „välja veninud“ välja. See olukord rõhutab aga juba niigi õhukesi juukseid veelgi enam.

Lõika nutikalt
Vaatamata sellele, et imetleme pikki juukseid, võib ka lühike lõikus olla šikk ja tähelepanu köitev. Seega, kui sinu juuksed on pigem õhukesed, kaalu lühemat soengut. Kui juuksed on õhukesed ja kahjustunud, võivad need väga lihtsalt näha välja sassis ja kuivad. Lisaks sellele on lühemates juustes rohkem volüümi ning need lendlevad veatult ilma igasuguse pingutuseta.

Ole tooteekspert
Kui räägime õhukestesse juustesse hooldustoodete kandmisest, siis on vähem kindlasti parem. Volüümi andev juuksevaht, seejärel tekstuuri andev sprei või kuivšampoon loovad tõeliselt mõjuva tulemuse ning seda minimaalse pingutusega. Juuksevaht aitab kuivatamise ajal juukseid siluda, samal ajal kui tekstuuri andev sprei lisab kohevust, mis püsib kuni kaks päeva.

Pese ja niisuta õigesti
Oleme korduvalt rääkinud sellest, mida teha, et täiuslik föönisoeng püsiks võimalikult kaua. Väike meeldetuletus ei tee aga kunagi halba. Kõige lihtsamalt öeldes võrduvad vähesemad pesukorrad tervemate juustega.

Siiski, juustesse tekkiv loomulik rasu on õhukestel juustel tunduvalt kiiremini silmapaistev kui paksematel lokkidel, mis tähendab, et kahjuks peavad õhukeste juuste omanikud juukseid ka tihedamini pesema. Just seepärast võiksidki oma pesurutiini kaasata volüümi andva (ja eelistatavalt sulfaadivaba) šampooni ja palsami duo. Nipp: Kanna palsamit vaid juuste keskosale ja otstele, et luua võimalikult volüümikas tulemus.

Juuste tupeerimine
Kuula meid ära. Kuigi juuste tupeerimine on üks kõige enam stigmatiseeritud asju, mida oma juustega teha saad, on selles siiski väike kasutegur sees. Strateegiline ja ettevaatlik tupeerimine võib tavapäraselt elututesse kiharatesse ülipehme volüümi luua. Kui sa oled kunagi soovinud luua muretu „ärkasin just üles“ soengu, on just tupeerimine sinu parim sõber.

Vii hobusesaba uuele tasemele
Kuigi me jumaldame hobusesaba, näitab see koheselt ära, kui õhukesed juuksed on. Meie lemmik nipp, kuidas tekitada hobusesabaga mulje paksudest juustest? Võta appi silmapaistvad patsikummid ja võta neid mitu. Topelt juuksekumm aitab hobusesaba kindlalt paigal hoida ning annab patsile volüümi juurde.

Mänguline seitel
Kas lood pealaele seiteli alati täpselt samasse kohta? Meil on sulle uudis: seiteli asukoha vahetamine on üks kõige lihtsamaid viise, kuidas tekitada mulje paksudest juustest. Lisaks tekitab see juuksejuurtes kergelt tõstetud efekti ning loob hetkega uutmoodi välimuse. Võime garanteerida, et saad ohtralt komplimente. Isegi, kui inimesed ei saa koheselt aru, mida sa täpselt teisiti teinud oled. Parimaks volüümitrikiks tee seitel täpselt vastupidisele kohale sellest, kus see sul tavaliselt asub.

Unusta kookosõli
Järgnev väide on täielikus vastuolus praeguse ilureligiooniga ja kõige sellega, mida me sulle kookosõlist rääkinud oleme – juba alates sellest ajast, mil kookosõli ülipopulaarseks iluvõluriks sai.

Sellegipoolest ei ole kookosõli ja õhukesed juuksed just parim paar. Kõige lihtsamalt öeldes toimib kookosõli (mis on äärmiselt raske) justkui sära andev kiht, mitte aga põhjalik niisutaja. Ajapikku hakkavad kookosõli jäägid (need, mis juustesse ka pärast pesu jäävad) kiharatele kogunema ning suruvad neid peadligi. Seega selle asemel, et kasutada kookosõli otse purgist, proovi hoopis tasakaalustatud juuksemaski, milles sisaldub nii õli (tere, sära!), kuid ka teised toitvad koostisosad.

Vali õige hari
Uudis: mitte kõik juukseharjad ei ole võrdsed. Seda eriti, kui asi puudutab erinevaid juuksetüüpe. Õrnade ja õhukeste juuste omanikud peaksid valima leebete ja pehmete harjastega juukseharjad. Õigesse juukseharja investeerimine aitab kiharatel säilitada siidisuse ning hoiab samal ajal ka peanahka tervena.

Rulli, rulli, rulli
Jah, sa võid end küll juukserulle kandes tobedalt tunda, kuid kui keerad oma juuste pealmised kihid strateegiliselt rulli, on see õhukeste juuste jaoks üks parimaid volüümi andvaid taktikaid. Just juukserullid suudavad seda, mida ka kõige imelisemad lokitangid ja sirgendajad ei suuda. Nimelt lisavad need volüümi just sinna, kuhu seda kõige rohkem vaja on – juuksejuurtesse.

Kuivata juuksed pärast pesu, keera nendesse juukserullid, säti need juuksenõeltega paika ning nüüd võid tegeleda kõige muuga. Eemalda rullid vahetult enne kodust lahkumist, sasi neid loomulikuks tulemuseks veidi sõrmedega ning piserda neisse veidi õrna hoidvusega juukselakki.

Uutmoodi sirgendamine
Me ei tahaks sinu illusiooni küll purustada, kuid suure tõenäosusega oled juukseid siiani täiesti valesti sirgendanud. Jaota juuksed pärast föönitamist võrdsetesse osadesse ning liigu sirgendajaga mööda juukseid hoopis ülespoole, mitte allapoole. See aitab luua kohese volüümi.

Allikas: Byrdie.co.uk