• Kulmude toonimisel võiks eelistada matti, hallika alatooniga kulmuvärvi – mitte sädelevat ega punakaspruuni. Valikul on hea võtta lähtepunktiks värvimata juuksejuure varjund. Siiski tuleb lähtuda ka parasjagu kantavast juuksevärvist.
  • Kulmude toonimiseks vali vahend vastavalt karva tihedusele. Kompaktne kulmuvärv võimaldab kulme juurde joonistada: kammi kulm üles, joonista peene nurgaga pintsliga puuduvad karvakesed nahale karvakasvu suunas. Lõpetuseks harja kulmuharjaga ja fikseeri vaha või geeliga.
  • Terav kulmupliiats või -lainer annab konkreetsema tulemuse. Lopsaka kulmukasvu puhul piisab toonitud või läbipaistvast kulmutušist.
  • Kulmu alguspunkt peaks olema silma sisenurgaga ühel vertikaalil. Kellel on lähestikku asetsevad silmad, võib kulmuvahe veidi laiemaks kitkuda. Kel silmavahe laiem, sel peaksid kulmukarvad silmanurgast veidi seespool paiknema. Kulmukaare kõrgema punkti saad paika pliiatsiga mõõtes – see asub teljel, mis ühendab ninatiiva ja silmaiirise. Kulm tee algusest kuni kaaretipuni ühelaiune ja langedes kitsenev. Kulmu välimine lõpp jääb diagonaalsele sirgele, mis ühendab ninatiiva ja silma välisnurga. Enamikul juhtudel tasub loomulikku kulmu veidi pikendada, et saavutada ilmekam nägu.

Allikas: Anne & Stiil