Tekst: Margot Kreem

1. Hügieen, hügieen ja veel kord hügieen

Pole vahet, kas sa lähed artisti juurde, kes teeb tööd kodus või salongis - puhtus peab olema igal pool. Mine kas või enne tätoveerima minekut kohapeale konsultatsioonile, siis näed, kas artist peab lugu puhtusest. “Minu jaoks on hügieen kõige tähtsam. Kui ma kodus tegin, siis ma reaalselt desinfitseerisin terve kodu ära, iga hommik enne klienti pesin, tegin tolmuimejaga üle, antiseptikutega, värskendasin õhku. Siin, oma salongis, on samamoodi. Ma olen käinud viies salongis Tallinnas ja kolm neist olid nii räpased, et mul hakkas paha. Just hiljuti käisin ühes salongis ja seal oli nii must, et nad isegi ei võtnud jalanõusid jalast ja kõik olid seal peadpidi koos, ühes nurgas. See oli nii kohutav.”

2. Söök, võrratu söök

Söök on inimese elus üks tähtsamaid asju ning see kehtib ka tätoveerimise puhul. Kui lähed tätoveerima, söö enne kõht korralikult täis, et kõik sujuks hästi ja su olemine halvaks ei läheks. Võid ka tätoveerimisele kaasa võtta natukene snäkke, et pausi ajal ennast veidi turgutada.

3. Ole enesekindel ja pane selga mugavad riided

Kui oled vastu võtnud otsuse, et lased enda kehale midagi jäädavat joonistada, siis mine asjaga pea püsti lõpuni välja! Oma muretsemise ja pabistamisega võid ka artisti närvi ajada ja tätoveerimine ei pruugi hästi sujuda. Samuti pane selga mugavad riided, et artist saaks hästi ligi tätoveeritavale piirkonnale. Ning arvesta, et kui näiteks plaanid teha tätoveeringut jalale, siis välista kitsad teksad oma outfit of the day'st koheselt, sest pead arvestama sellega, et hiljem on su nahk paistes ja hell ning püksid ei pruugi just kõige paremini jalas istuda.

4. Vali kohta oma kehal hoolsalt

Kui sa soovid, et su tätoveering paraneks ruttu ja ei valmistaks sulle piina, pead leidma kehal sellise koha, millele sa ei lähe palju vastu. “Kõige valusamad on kondikohad, kõige kauem paranevad sellised kohad, mis higistavad palju - näiteks rinnaalune, kannid,” sõnas Lemon Tattoo & Art tätoveerija.

5. Nädal-kaks trennivaba!

Kui sa muidu ei leia põhjust, miks trenni mitte minna, siis nädal peale tätoveeringu tegemist ei tohiks sa kohe kindlasti käia ujumas, vannis või saunas. Kui teed tätoveeringu kohta, mis higistab palju, siis arvesta, et paranemisega läheb kauem, kui lähed kas või jõusaali.

6. Valmista ennast vaimselt ette mitmeks sessiooniks

“Iga nahk on erinev, mõni võtab tinti väga hästi vastu, mõni ei võta üldse - vajuta palju tahad, pane võimsust nõelale nii palju juurde kui tahad.”

Kui sul on paks nahk, siis võib juhtuda, et tätoveeringut tuleb käia mitu korda tegemas, et tint jääks korralikult peale.

Mitte keegi ei taha endale koledat nahka, kus isegi piirjooned võivad olla mõnest kohast tumedamad, mõnest kohast heledamad.

7. Lemmikvärvid

Kui tahad oma nahka tindiga katta, siis viska peast oma lemmikvärvid ja mõtle sellele, mis värvid vähem tuhmuvad. Tuhmunud värvilist tätoveeringut ei tahaks keegi oma nahale ju. “Alati eelista musta, see tuhmub vähem. Värvilised kipuvad haihtuma kiiremini. Värvil ja stiilil on ka vahe, näiteks vesivärvi-stiilis tätoveeringud ei püsi ning paari aasta pärast ei ole enam mitte midagi alles. UV-värvidega on samamoodi, pealegi nendega ei teata ka veel seda, kas see on mürgine või ei,” soovitab artist hoolikalt oma soovid läbi kaaluda. Muidugi, kui tätoveerija kasutab kvaliteetseid tinte ja teeb ka oma tööd kvaliteetselt, siis püsivad kõik värvid hästi.

8. Lõpeta moega kaasas käimine

Kui jutt on tätoveeringutest, siis moega kaasas käimine pole just parim variant. Võib juhtuda, et sinu lemmikartist ei olegi nõus sulle seda sulgedega tätoveeringut tegema, sest taolisi on ta teinud juba 10! Lemon Tattoo & Art artist rääkis, et hetkel on moes suled, vesivärvi stiil ja hundid. Aeg midagi uut moodi tuua!

9. Enne mõtle, mõtle veel ning alles siis tee!

Paljudele meeldib välismaal käies enda nahale midagi mälestuseks joonistada, või siis seetõttu, et hind on odavam. Aga vali hoolega riiki ja kohta, et sa hiljem ei kahetseks. Kõige rohkem on Lemon Tattoo & Art pidanud parandama Türgis tehtud tätoveeringuid. Päike on seal hea, aga järelikult artistid mitte!

10. See on haigus

Kui Stiil.ee intervjuud tegi, oli samal ajal artisti käe all toolis neiu, kellele tehti just tätoveeringut. Nõelaalune tõdes omadest kogemustest teadvalt, et suurim viga, mida tehakse, on esimese tätoveeringu tegemine. “See on sõltuvus, tahad aina rohkem ja rohkem,” rääkis ta, ise samal ajal valugrimasse tehes.

Allolevatel piltidel: Vasakul: intervjuu sünni õhustik. Keskel: artisti esimene tätoveering. Paremal: artisti isiklik lemmik-teos.

 

Mõned näited moekatest tätoveeringutest:

Suled, artisti enda Facebooki-lehelt

Minimalistlik lill, artisti Instagramist

Vesivärvistiil, artisti Facebooki-lehelt