“Katkised juukseotsad on märk, et juuksed on kahjustunud ehk kui seda vältida tahad, siis on kõige lihtsam - ära kahjusta oma juukseid!” õpetab Alicia Vikanderi ja Alexa Chungi juuksur George Northwood. “Salongis on kõige sagedasem vaatepilt just liigse sirgendamise järel murdunud otsad. Ära kammi liiga agressiivselt ja kasuta õigeid kuumakaitsetooteid. Paljud kuuma eest kaitsva toimega tooted on mõeldud tegelikult ainult föönikuumuse jaoks - leia selline, mis sinu soengurituaalidega, olgu see siis sirgendamine või lokikeeramine, koostööd teeb.”

Kuid kuumus ei ole juuste ainus vaenlane - sinu igapäevased soengud võivad täpselt sama pahad olla. “Hobusesabad on kõige hullemad,” kinnitab Northwood ajakirjale UK Vogue. “Eriti kui kasutatakse metallosaga või pehme katteta karme juuksekumme.” Selle asemel kasuta näiteks kangaga kaetud juuksepealu, mis on juustega hellad ega kahjusta neid.

Ka juustepesul võivad oma tagajärjed olla. Niisked või märjad juuksed on elastsemad ja murduvad kergemini ehk pestes ja pärast pesu tuleb nendega eriti hellalt ümber käia. “Kui võimalik, võiks duši veevool langeda juustele täpselt pealaelt ja langeda nende kasvu suunas. See võib küll tobedalt kõlada, kuid see mängib tõesti suurt rolli,” selgitab staarjuuksur. “Et pärast pesu pulstumist vältida, võid juba duši all palsamiga juuksed hellalt läbi kammida. Kuivatada soovitan rätikuga ning kasutada Tangle Teezer kammi. Alusta kammimist juukseotstest ja liigu ülespoole, et juukseid võimalikult vähe sikutada.”

Juba olemasolevate turris otstega võitlemiseks on tõesti ainus lahendus need ära lõigata. Kui sul on kindel käsi ja juuste seis veel väga kriitiline ei ole, võid lausa ise käärid haarata ja juuksurit mängida. Kuid regulaarsete juuksurikülastuste vahel (mis võiks toimuda iga kahe-kolme kuu tagant) võiksid ise siiski kavalalt katkiste otsade teket vältida.

“Katkiseid otsi saad siluda õlide, seerumite ja kreemidega - need tooted töötavad kui liim ja suruvad turris otsakesed alla, mis jätab juustest tervema esmamulje,” räägib Northwood. Kuid see efekt on ajutine. Kui toote maha pesed või see ära kulub, on olukord jälle endine. Aga see siiski töötab! Northwoodi enda lemmiktooted on Moroccanoil Treatment, David Mallett Hair Serum ja Iles Formula Haute Performance Hair Mask. “Viimast kasutatakse tihti supermodellide peal, kelle juuksed tiheda soenguseadmise tõttu eriti turris on. See on lihtsalt nii toitev!”

Ja nüüd Northwoodilt lausa juuste saatust mõjutav nõuanne: “Kui tõesti tahad oma juukseid sirgendada ja seejuures ka õli kasutada, pane viimane peale alles pärast kuumtöötlemist. Kui õliga kaetud juukseid kuuma sirgendajaga läbi käima hakkad, põletab see neid kui kuum õli pannil. See on sõna otseses mõttes juuste friteerimine!”

Katkised otsad võivad küll nuhtluseks olla, kuid igatahes parem kui praetud hobusesaba - selles võid kindel olla!