Audrey Hepburn

Audrey Hepburni kultuslikud hirvesilmad ei ole oma au niisama lihtsalt välja teeninud. Näitlejatari legendaarne meikar Alberto de Rossi eraldas iga kord pärast ripsmetuši kasutamist ripsmekarvad ükshaaval üksteisest nõelaga, et silmad efektsed, kuid loomulikud paistaksid.

Billie Burke

Oma rolliga filmis “Võlur Oz” tuntuks saanud Billie Burke pendeldas ukseraamist kinni hoides edasi-tagasi, et noorem välja näha. See pidavat keha välja venitama, rinda suurendama ja käevarsi trimmima. “Ma usun, et see treenib selga - mida painduvam meie selg on, seda nooremad ja armsamad me oleme,” seletas ta intervjuus ajakirjale Harper’s Bazaar.

Carole Lombard

Carole Lombard tundis ebakindlust oma autoõnnetuse tagajärjel viltuseks kasvanud nina pärast, mistõttu joonistas ta mööda ninaselga sirge valge joone, et see sirgem tunduks. Ta kasutas ka sinist ripsmetuši, et silmavärvi rõhutada.

Clara Bow

Clara Bow’ näitlejalepingus oli tingimus, et ta ei tohi kaaluda üle 53 kilo. Selleks sõi näitlejatar vaid 500 kilokalorit päevas ja veeretas end kitsas riietuses mööda maad, et kaalu kaotada.

Elizabeth Taylor

Siledanahaline Elizabeth Taylor raseeris regulaarselt oma nägu, et see veel veatum ja portselanisarnane oleks - ja siis pidi ka meik paremini peale kanduma. Sama tegid kusjuures ka tema kord kehastatud Kleopatra ja Marilyn Monroe tegelikkuses. Näitlejatarile meeldis täielikult ka oma meigi ja soengute eest vastutada: ta meikis end alati ise ja lõikas oma juukseid. Ka legendaarne sinine Kleopatra-silm on tema enda maalitud.

Fannie Ward

Fannie Ward pidas oma “igavese nooruse” saladuseks iga päev pool tundi pea alaspidi rippumist. See ebaloomulik poos pidavat vere suunama kohtadesse, kuhu see tihti ei satu. Sealhulgas ka näkku, mille tulemusena on ilme värskendatud ja karastunud.

Frances Starr

Noorusliku välimusega Frances Starr kasvatas oma toidu ise ja sõi väga korralikult. Lisaks tegi ta iga õhtu enne magama jäämist ka 20 kukerpalli! “Nüüd, kui mu maks on 20 korda keerelnud peaks see korralikku tööd tegema,” ütles ta kord intervjuus ajakirjale Harper’s Bazaar.

Gloria Grahame

Näitleja toppis oma ülahuule alla paberit või vatti, et see lopsakam välja näeks. Vahel kukkus see ka poole suudlemise pealt välja.

Grace Kelly

Majesteetliku välimusega Grace Kelly kasutas kahte eri tooni põsepuna, et oma põsesarnad esile tuua. Sarnaluu alla kandis ta tumedama tooni ja selle peale heledama.

Howard Hughes

Miljardärist režissöör Howard Hughes hoidis näitlejatare endale lähedal ja seatud olid ka mõned reeglid. Naistel oli kindel aeg, mil tuleb kodus olla, shoppamas tohtis käia kord nädalas ja nende perekonnad pidid ametlikult tütardega kohtumise kokku leppima. Ta käskis ka näitlejataride autojuhtidel enne kiirusetakistajaid hoog maha võtta, sest ta uskus, et selline hüpe venitab naiste rinnad välja.

Joan Crawford

Kultuslik näitlejatar puhastas oma silmi kaks korda päevas boorhappega, et need särama panna. “Aseta boorhappes leotatud vatipadjad silmadele ja pane mõnus muusika mängima,” soovitas ta. Lisaks loputas ta nägu pärast puhastamist 25 korda jääkülma veega, et näonahka karastada. Samuti kõndis ta varbad sissepoole, sest uskus, et see toonib jalgu, ning näris rohkelt nätsu, et lõuga treenida.

John Wayne

Näitleja kandis endaga alati kaasas kolme samasugust parukat. Tegelikult olid parukad siiski vaevumärgatavalt üksteisest erinevad: iga üks järgmisest veidi pikemate juustega. John Wayne vahetas neid iga kolme-nelja päeva tagant, et jätta mulje, et tegu on tema loomulike juustega, mis kasvavad. Pärast pikima paruka kasutamist vahetas ta selle jälle esimese lühema vastu nagu oleks just juuksurit külastatud.

Judy Garland

MGM filmistuudio tähtsad ninad soovisid, et Judy Garland kaalu kaotaks. Ta pandi ranget dieeti pidama, mis koosnes kanasupist, mustast kohvist ja 80 sigareti suitsetamisest päevas. Lisaks kirjutati talle ka dieeditabletid, mille tagajärjeks oli eluaegne tabletisõltuvus.

Mae West

Näitlejatar tunnistas 1934. aastal Max Factorile, et tema helde pilgu saladuseks on halli lauvärviga üle käidud silmadele veel vaseliini määrida.

Marilyn Monroe

Gene London, kes on tõeline Monroe-ekspert väidab, et Marilyn kasutas huulte värvimiseks viit eri huulepulka ja -läiget. Ikoonilise punase sai siis, kui suunurkadesse pandi tumedamaid ja keskele dimensiooni saamiseks heledamaid punasetoone. Alahuulele ja ülahuule tippu pandi läiget, et see valgust peegeldaks. Ka silmade jaoks kasutati mitut värvi: ülemine ripsmepiir oli värvitud musta laineriga, alumine aga pruuniga, joonte ristumiskohta oli joonistatud imepisike valge kolmnurk, et silmi suurendada. Ja silmanurk värviti punase laineriga, et silmad valgemad paistaksid.

Marlene Dietrich

Moeikoon Dietrich nõudis oma buduaaridesse päris kullapuru. See puistati tema parukatesse, et need kaamera käes rohkem säraksid. Kord raputas üks Max Factori töötaja kasutatud parukast välja 20 euro väärtuses kulda. Lisaks eemaldas ta ka ise oma sünnimärke ja tõmbas oma juuksed veritsemiseni niidiga pingule, et näonahk trimmis oleks. Ta raseeris ka oma kulmud maha, et ta ise meelepärased asemele joonistada saaks.

Mildred Holland

Lisaks paljudele teistelegi kasutas ka näitlejatar Mildred Holland kord ajakirjas Harper’s Bazaar avaldatud trikki kortsude vältimiseks. Nimelt tuli magades või lihtsalt lamades endale ümber näo siidisukk siduda, mis pidigi näomusklid “lukustama", et need allapoole ei vajuks. “Me veedame kolmandik oma elust voodis. Hoia ükskõik mida kolmandik selle eluajast kuskil ja see võtab täpselt selle kuju.”

Rita Hayworth

Hispaania päritolu Margarita Carmen Cansino muutis oma nime ameerikalikuks Rita Hayworthiks. Lisaks värvis ta ka regulaarselt juukseid ja viis oma juuksepiiri aastapikkuse elektrolüüsprotseduuriga kõrgemale, sest Hollywood nõudis vähem “etnilist” välimust. Ta leotas oma juukseid ka oliiviõlis.

Sophia Loren

81-aastasena tunnistas Sophia Loren, et võlgneb oma kauakestnud ilu kolmele asjale: armastus elu vastu, spagetid ja oliiviõlivannid.

Vivien Leigh

Vivien Leigh arvas, et tema alahuul on liiga pisike, mille parandamiseks värvis ta selle piiridest julgelt üle.

Fotod: Scanpix