Harjad või kammid märgi juukseid. On spetsiaalsed laia piiga kammid ja juuksesõbralikud harjad, mida saad kasutada ka märgadel juustel, kuid üldiselt venitad nõnda oma juuksekarva ja see võib katkeda: märjad ja niisked juuksed on õrnad ja neid tuleb kohelda ettevaatlikult.

Kasutad kummist patsikumme. Hobusesabad ja patsid pole juustele üleüldiselt parim valik, sest kinnituskoht lõhub juust, veelgi hullem on kinnitada soengud ainult kummi abil, millel pole pehmet katet. Vali pehmed ja juuksesõbralikud patsikummid, tänapäeval on saada isegi siidist variante, samuti on paljude naiste lemmikuks Invisibobble juuksevõrud, mis samuti oma juukseid ei lõhu.

Töötled üle. On enam kui okei aeg-ajalt juukseid värvida, lokitada ja sirgendada, aga kui teed seda liiga tihti, on kaunitest juustest lõpuks alles vaid stressis hein. Anna oma juustele aeg-ajalt puhkust ja ära unusta neil puhkehetkedel juukseid ka mõne mõnusa maskiga kosutada.

Lased teha lõikuse, milles sa kindel pole. Kui sa pole oma soovis 100% kindel, ära broneeri veel juuksuriaega. Lõikus on miski, millest päästab vaid juuste välja kasvamine ja seni oled peeglisse vaadates kurb ja kahetsed oma läbimõtlemata sammu.

Sa ei käi juuksuris. Juuksed vajavad vahel värskendust lõikuse või värvimise, kasvõi kerge toonimise näol. Sa ei pea võtma ette suuri muutusi, aga juba katkiste otste lõikamine, kerge järguline lõikus soengule kohevuse lisamiseks või toonimine värskeks säraks muudavad palju. Seega, võimalusel külasta siiski regulaarselt professionaali ning kohe kindlasi ära hakka suvaliste kääride ja odavate poevärvidega kodus katsetama.

Kannad liiga pingule tõmmatud patsi. Ja juuksesõbralik patsikumm teeb liiga, kui kannad patsi, mis on nii tihedalt pealaele tõmmatud, et saad vaevu näolihaseidki liigutada. Nii on juuksekarv pidevas venituses ja katkeb kergelt.

Kinnitad juuksepikendused, mis ei sobi su juustega. Paraku on palju näha naisi, kes on oma lühikestele ja õhukestele juustele kinnitanud sada rasket salku juuksepikendusi, mis ei näe mitte ainult ebaloomulikud välja, vaid on koormavad nende enda loomulikele juustele ega jäta neist suurt midagi alles. Veel hullemad juukselõhkujad on klamberkinnitused, kui kanda neid liiga sageli ja liiga õhukestel juustel. On arusaadav kui soovid oma juustele veidi pikkust ja volüümi lisada, kuid tee seda mõistlikul moel ja spetsialisti nõuannete toel.

Allikas: allwomenstalk.com