Kuna tänapäevased juukse­pikendused on nii hästi valmis­tatud, jääb tulemus õigel paigaldamisel kaunis ja loomu­lik. PS! Mõnel su tuttaval või staaril, kelle soengut imetled, võib vabalt seesama salanipp kasutusel olla.

Vali hoolega

Juuksepikenduste ampluaa on tohutu, igaüks leiab sobivaima meetodi sõltuvalt vajadusest, mugavusest ja loomulikult rahakotist. Küll aga soovitame olla valivad: tee eeltööd, uurimaks, kust juuksed pärinevad, ja eelista pigem tootjaid, kes on ses valdkonnas teatud ja usaldatud tegijad. Ehkki internetist võid tellida pealtnäha kenad pikendused soodsa hinnaga, mängib oma rolli ka juuste minevik: inim­juustest pikenduste ajalugu ei pruugi alati olla kõige ausam ja puhtam. Kas oled kindel, et soovid neid endale pähe?

Mõistuse piires

Kui valid juustessejäetavad pikendused (keratiin-, teip­pikendused vm), pea kindlasti nõu spetsialistiga, kes neid paigaldab, ja broneeri kõigepealt aeg konsul­tatsiooniks, et juuste tüüp, pikkus ja kogus vastaksid su vajadustele ning harmo­neeruksid võimalikult hästi su enda kiharatega. Olulisem kui poolde selga ulatuv lakk on tulemus, mis ei rikuks oma juukseid ja jääks võimalikult loomulik.

Keratiinpikendused kinnitab juuksur peenikeste salkude kaupa keratiiniga su enda juuste külge. Pikendusi ise eemaldada ei saa ning väljakasvu (ja ka mõne salgu võimaliku väljalangemise) tõttu tuleb käia regulaarselt hoolduses, kus tõstetakse samad salgud taas juuksejuurele lähemale või vahetatakse mõningad uute vastu. Palju sõltub sellest, kui hästi oled ise juukseid vahepeal hooldanud. Keskmiselt käiakse hoolduses iga 3–4 kuu järel, kuid see on individuaalne, lähtuma peaks juuste kasvamise kiirusest.

Keratiinpikendused sobivad enamikule naistele, küll aga on keeruline saavutada väga loomulikku muljet, kui enda juus on superõhuke või -lühike. Mitmed naised unistavad poolde selga ulatuvatest pikendustest, aga tulemus ei jää kena ega usutav, kui oma karv seda välja ei kanna. Keratiinkinnitusega juukseid kasutatakse ka selleks, et lühikest soengut tihedamaks muuta.

Plussid

Tulemus on pikaajaline.

Juukseid võib kohelda nagu enda omi: käi saunas ja ujumas, föönita, kuumtöötle ja kas või värvi.

Õigesti paigaldades sulanduvad pikendused kenasti su oma juustega ja ühenduskohad on vaevumärgatavad.

Miinused

Ei mingeid järeleandmisi hoolduses. Pikendusi tuleb kohelda hellalt, regulaarselt pusad välja kammida, juukseid toita ja niisutada, et need püsiksid kaua kaunina.

Vaatamata mitmete paigaldajate julgustavatele sõnadele võivad keratiinpikendused juukseid siiski kahjustada. Pikenduste raskus sikutab oma juust ja pärast nende eemaldamist on vaja kindlasti juukseid mõnda aega taastada ja turgutada.

Nii paigalduse kui ka hoolduse aeg juuksuritoolis on üpris pikk ja selleks peab eraldi aega varuma.

Tegu on pigem kuluka protseduuriga, eriti kui valid professionaalse tegija (mida soovitame!). Tihendamisel kulub salke vähem, aga kogu protseduuri puhul tuleks arvestada vähemalt paarisaja euroga, lisaks hooldus kord kvartalis või sagedamini.

Pärast paigaldamist võib esialgu esineda ebamugavustunnet, peavalusid ja sügelust.

Sõlmedega pikendused, tuntud ka kui mago-meetodil juuksepikendused, kinnitatakse oma juuste külge tugevate naturaalsete sõlmedega, mis ei kahjusta kiharaid ja püsivad kindlalt paigal. Mago-juuksepikendused peab paigaldama professionaal, samuti nõuavad need juuste kasvades eemaldamist või väljavahetamist. Nii nagu kõiki teisi, on ka mago-pikendusi saada eri toonides, tüüpides ja pikkustes.

Plussid

Ei kahjusta juukseid, sest kasutuses pole sikutavaid klambreid ega kuuma keratiini.

Pikendusi võib kohelda nagu oma juukseid: pesta, föönitada, lokitada ja värvida.

Nii paigaldamine kui ka eemaldamine on kiire, ohutu ja valutu. Viimaseks lõigatakse lihtsalt sõlmed läbi.

Koormus peanahale on väiksem kui näiteks keratiinpikenduste korral.

Kasutuses pole kemikaale, seega on tegu nii juuste-, naha- kui ka keskkonnasõbraliku meetodiga.

Kinnituskohad on väikesed ja peaaegu märkamatud.

Miinused

On loomulik, et ajapikku võivad mõned sõlmed lahti tulla.

Katsudes on sõlmekesi tunda ja nendega harjumine võib võtta aega.

Kui juus kasvab välja, tuleb ka pikendused eemaldada, s.t samu salke ei saa kaks korda juustele kinnitada.

Mago-pikendused on üpris kallid ja kogu pea ulatuses juuste pikendamine maksab vähemalt 200 eurot. See on krõbe hind, arvestades, et kui juuksed kasvavad välja, peab uued pikendused ostma.

TEIP-juuksepikendused on laiemad teipribadega kinnitatavad salgud. Kvaliteetne teip on õhuke ja pehme ning juustes vaevutuntav. Need pikendused paigaldab samuti kogenud juuksur ja hoolduses tuleks vastavalt juuste kasvamise kiirusele käia kuu-paari tagant. Teip-pikendused sobivad hästi ka õhemate juuste puhul, kuna pole enda juustele nii rasked ega sikuta neid nõnda tugevasti kui keratiiniga kinnitatud.

Plussid

Paigaldamine võtab vähem aega kui keratiinpikenduste puhul.

Õige paigalduse korral on tulemus väga loomulik.

Teip-pikendused ei kahjusta oma juukseid, sest ei “tutista” juuksekarva nii, nagu seda võivad teha teised moodused.

Pikendusi saab kasutada nii juuste pikendamiseks kui ka tihendamiseks.

Pikendusi võib värvida ja kuumtöödelda.

Miinused

Hoolduses peab käima iga 1–2 kuu tagant.

Ei saa teha mitmeid ülespandud soenguid.

Protseduur pole soodne ja kvaliteetse pikendamise eest tuleb maksta ligikaudu 200 eurot, lisaks mitukümmend eurot iga hoolduse eest.

Pead alati valvel olema: hoidu klooriveest, maga, juuksed patsis, väldi juuste ületöötlemist jne.

Juuksehooldustoodetega tuleb olla valiv: silikooni- ja õlipõhiseid tooteid juuksejuurte lähedal kasutada ei soovitata, sest need võivad teibi lahti lüüa.

CLIP-IN-juukse­pikendused on erineva laiusega juuksesalgud, mis kinnitatakse oma juustesse väikeste pikenduste küljes olevate klambritega. Seda on väga lihtne ise kodus teha. Need pikendused saab juustesse panna vahetult enne väljaminekut ning pärast taas eemaldada, mistõttu on need lavastaaride suured lemmikud ja samuti populaarsed aksessuaarid pildistamistel. Clip-in-pikendusi võib kasutada korduvalt pika aja vältel, sõltuvalt sellest, kui hästi oled neid hooldanud. Juuksepikendusi pestakse ja hooldatakse eraldi (ehk siis, kui need pole parajasti peas). Soetada saab neid nii salongidest kui ka veebist.

Plussid

Kanna, millal tahad. Säti clip’id juustesse, kui selleks tuju. Vajaduse korral saad need kohe ära võtta ning lasta peanahal ja juustel puhata.

Ühekordne ostukulu. Regulaarne hooldus pole vajalik, välja arvatud kodune pesemine, kammimine ja niisutamine. Hind sõltub pikkusest ja materjalist. Kvaliteetsete clip-in-pikenduste hinnad algavad umbes 100 eurost.

Pikendusi võib julgelt nii kuumtöödelda kui ka värvida.

Miinused

Kuna klambrid kinnitatakse juuste külge, sikutavad need koos pikenduste raskusega oma juust ja lõhuvad seda juure lähedalt. Seega soovitatakse juustele kindlasti aeg-ajalt puhkust anda.

Soenguid tuleb teha hoolsalt, et klambrite kinnituskohad ei jääks näha.

Pikendused on peas selgesti tuntavad: kui keegi teeb sulle pai, ei jää need talle saladuseks.

Võivad olla ohtlikud: kui juuksed jäävad kuskile kinni, kisub klamber ka enda juuksekarva katki.

Pikendused tuleb kindlasti enne magamaminekut eemaldada, samuti ei ole need sobivad sportimiseks, eriti vee all ujumiseks, ega saunas käimiseks.

FLIP-IN-pikenduste paigaldamine on lihtsaim ja kiireim moodus juustele volüümi ja pikkuse lisamiseks. Tamiilkinnitusega juukseriba paigaldatakse justkui kroonina pea kõrgema koha ümber, seejärel tõmmatakse tamiili ja juukseriba varjamiseks kammisabaga oma juuksed üle kinnitusriba. Juukseid võib kammida, värvida, keerata lokki või kinnitada ülespandud soengusse. Flip-in-pikendusi saab soetada salongidest ja veebist ning seejärel väga hõlpsalt ja kiirelt ise kodus paigaldada ja hooldada.

Plussid

Kanna, millal tahad. Vajaduse korral saad riba sekundiga eemaldada.

Ühekordne kulu. Regulaarne hooldus pole vajalik, välja arvatud kodune pesemine, kammimine ja niisutamine.

Pikendusi võib nii kuumtöödelda kui ka värvida.

Miinused

Hind on küllaltki krõbe: kvaliteetsed pikendused maksavad 200 eurot ja rohkem.

Ei ole soovitatav kanda sporti tehes, näiteks ujudes, ega muudes ekstreemsemates oludes, sest need tulevad üpris kergelt peast ära.

Tamiili kindla asukoha tõttu ei saa kõiki soenguid teha.

Enne magamaminekut tuleb pikendused alati eemaldada.

Juustele appi

Eestis koguvad aina enam populaarsust Placent Activi tooted, mis lubavad juukse­kasvuga imet teha. Oma kogemust jagab meie moe- ja ilu­toimetaja Karolin Kuusik.
.

“Võtsin kogu sarja tooted ehk šampooni, palsami, peanahale mõeldud ampullid ja tabletid korraga kasutusele. Ja mitte pelgalt uudishimust, vaid põhjusel, et mu juuksed olid jäänud hõredaks ja katkesid otstest. Tundus, et neid kimbutasid kõikvõimalikud hädad, mida võib ette kujutada.

Soovisin, et kiharad hakkaksid kiirelt kasvama ja et “beebijuuksed” saaksid osaks ülejäänud juuksemassist. Juba esimese ja teise kuu vahel märkasin, et soengust turritavad välja uued karvakesed. Alguses olin nendega hädas, ostsin isegi juuksevaha, et need maha suruda, kuid siis sain aru, et super: need on ju uued juuksed, mis on pikemaks kasvanud. Mõtlesin, et ei saa ju olla lihtsalt kokkusattumus, et need hakkasid massiliselt kasvama just siis, kui kasutasin Placent Active’i sarja. Nii et kui on aega ja kannatlikkust, toimib see sari juuksekasvu ergutamiseks väga edukalt.”

Lisaks clip-in- ja flip-in-pikendustele on veel mitmeid põnevaid juukselisandeid, millega üheks päevaks või tähtsaks ürituseks soengule veidi särtsu anda. Selleks võib kasutada efektsalke, klambritega kinnitatavat tukka või näiteks pikka šikki hobusesaba.

PATS 89.- Balmain Hair Couture

CLIP-IN-TUKK 81.90 Balmain Hair Couture

Et oma juuksed kasvaksid...

.

Lõika regulaarselt. Kõlab kummaliselt, kui su eesmärk on juukseid kasvatada. Tegelikult aga ei näe terved juukseotsad mitte ainult kenamad välja, vaid on ka kasulikud: nõnda ei “roni” lõhenenud juukseots karva ulatuslikumalt kahjustama.

Kasuta palsamit, õli ja maske. Toidetud ja niisutatud juuksed on tervemad, säravamad ja tugevamad ning seega ka kasvujõulisemad. Kas teadsid, et riitsinus­õli arvatakse olevat üks tublimaid juuksekasvu ergutajaid?

RIITSINUSÕLI 7.90 Nurme

Loputa külma veega. See suleb juuste soomuskihi, et kaitsta neid lõhenemise ja kahuseks muutumise eest. Ühtlasi ergutab jahe vesi peanaha vereringet.

Kasuta juuksesõbralikke kinnitusvahendeid. Tugevalt seotud patsikumm sikutab ja lõhub karva. Eelista pehmemaid ja juuksesõbralikumaid materjale ja disaine.

JUUKSEVÕRUD 5.- Invisibobble

Piira kuumtöötlust. Mida vähem sa juukseid föönitad-sirgendad-lokitad, seda parem. NB! Kui föönitad, siis alati juuksekasvu suunas. Kasuta kuumtöödeldes alati kuumakaitsevahendeid.

Unusta suur rätik. Seod saunalina pähe ja jalutad sellega ringi, kuni juuksed kuivavad – klassika! Aga ka kahjulik: juuksed on niiskena eriti haprad ja raske rätik sikutab neid allapoole, venitades ja murdes karvu.

Võta vitamiine või toidulisandeid. Juuksekasvu soodustavad A-, C- ja E-vitamiin, B-rühma vitamiinid, samuti tsink, raud, proteiinid, biotiin ning kalamaksaõli. Tarbi neid mõistuse piires ja ära unusta korralikku toitumist. Kõik algab seestpoolt!