Armastad lahtiseid kingi ja plätusid? Proovi jalaharja, mis ringjate liigutustega mööda jalatalda libisedes kogu tolmu ja surnud naharakud igasuguse vaevata eemaldab. Kannapaksenditega võitlemiseks kasuta rapslit ja seejärel jalakoorijat, kreemita jalgu iga õhtu enne voodisse minekut ning maga puuvillaste sokkidega. Need lihtsad võtted aitavad pediküüril pikka aega kauni ja värskena püsida, et saaksid suveilmasid takistusteta nautida.

Küüned vormi

Varbaküüsi tuleks lõigata maksimaalselt sirgeks ning mitte liialt lühikeseks, et vältida võimalikke ärritusi või infektsioonide teket. Tähtis roll on küüntele kuju andmisel korralikul viilil, mis ei tohiks kunagi olla sama kare kui liivapaber. Sellised viilid ainult muudavad küüneplaadi kihiliseks ja kergesti murduvaks. Parimaks valikuks on klaasviil, mis ei kahjusta küünt ja teenib sind aastaid.

Järgmiseks etapiks on poleerimine, mis annab küüntele kauni ja hoolitsetud läike, mis on eriti tähtis, kui armastad punast või väga tumedat lakki.

Minutid iseendale

Jalavann on kõige lihtsam hooldus, mida endale õhtul teleseriaali või hea raamatu kõrvale lubada. Lisaks naha pehmendamisele, mis teeb ka kutiikulite tagasilükkamise oluliselt lihtsamaks, täidab vann teisigi tähtsaid missioone. Pika väsitava tööpäeva järel toniseeri jalgu, lisades sooja vanni meresoola ja piparmündi eeterlikku õli. Rahustava efekti saad, lisades jalavanni kuivatatud kummelit või saialille, mis niisutavad kuiva nahka ja omavad antibakteriaalset toimet.

Nagu vihmapilv keset selget päeva

Kui küüntele tekivad pisemad praod ja laigud ning varbavahed punetavad ja sügelevad, ei tasu kahjustunud küüsi rõõmsavärvilise laki alla peita. Need ebameeldivad tunnused võivad viidata seeninfektsiooni tekkele, mis ilma õigeaegse ravita muutub ajaga vaid tõsisemaks. Pealegi on suur oht sellega tahtmatult nakatada ka oma lähedasi või kanda infektsiooni kehal edasi. Kuigi sügelus võib mööduda üpris kiirelt, võib varbaküüne ravimine võtta ligi 6 kuud, kuni küüs täielikult välja kasvab.

Kuni infektsioon ei ole veel kaugele levinud, sobivad selle ravimiseks apteegis müüdavad kreemid, geelid ja lakid, mida tuleks kahjustunud küünele kanda kaks korda päevas. Kindlasti tuleks rangelt kinni pidada kõigist hügieenireeglitest, lisaks peab aeg-ajalt desinfitseerima ka oma jalanõusid ning kandma iga päev puhtaid sokke.

Jalaseent aitab leevendada ja ära hoida antibakteriaalse toimega jalavann, mida on profülaktika mõttes soovituslik teha näiteks pärast rahvarohke ujula, veepargi või sauna külastamist. Lisa sooja vee sisse 4–5 supilusikat soodat ja soovi korral eeterlikku õli – selline segu tapab ära kõik halvad bakterid ning aitab ära hoida ebameeldiva lõhna teket.