1. Kaasaegse ripsmetuši leiutas Eugéne Rimmel
Kuigi ripsmeid tooniti erinevate vahenditega kaua-kaua, siis Prantsuse parfümeer Eugéne Rimmel oli see, kes leiutas 19ndal sajandil sellise ripsmetuši, millega oleme me tänapäeval harjunud. Siiani toodab Rimmel kosmeetikat ning mitmetes keeltes tähistab ka sõna rimmel ripsmetušši.

2. Ripsmetušš aegub kolme kuuga
See on pea et ainukene meigitoode, mis päriselt aegub. Sa tõesti ei tohiks kasutada ripsmetušši, mis on vanem kui kolm kuud.

3. Ripsmetušiga magamine võib murda sinu ripsmekarvu
Meigiga magamine ei ole kunagi hea idee ja üks nendest põhjustest miks, on see, et ripsmetušš teeb sinu ripsmekarvad jäigaks ja tugevaks ning öösiti külge keerates on väga suur võimalus, et sa murrad mõned oma ripsmekarvad.

4. Ripsmetušš sisaldab elavhõbedat
Ära muretse, seda ei ole palju! Aga huvitav on see, et elavhõbedat on keelatud kasutada ülejäänud meigitoodetes, aga ripsmetuššis mitte, sest seda ei ole võimalik millegagi asendada.

5. Ripsmetušš sisaldab kalasoomuseid
Enamik ripsmetušše sisaldab ainet nimega guaniin, mis on saadud kalasoomustest. Seda kasutatakse, et meigitootes oleks läiget ja sädelust.

6. Ole ettevaatlik!
Ripsmeid värvides ole alati kindla käega. Ameerika toidu- ja ravimiameti andmetel on üks enamlevinud meigiga seotud vigastus ripsmetuši harjaga silmamuna vigastamine.

7. Hea, et on kontroll!
20ndal sajandil oli USA turul ripsmetušš nimega “Lash Lure”, mis põhjustas pimedaksjäämist. Seda toodet reklaamiti kui püsivat ripsmevärvi, kuid selle müümine keelustati, kui juba üle 12 naise oli selle tõttu oma nägemise kaotanud. Tänu sellele juhtumile hakati ka rohkem reguleerima kosmeetikatööstust.

8. Oh, mis summad!
Keskmiselt kulutab naine oma elu jooksul enam kui 3000 eurot ainuüksi ripsmetušši peale.

10. Veekindel
Ripsmetušš oli esimene meigitoode, mis 1938. aastal veekindlana ka tootmisesse läks ja seda selle argumendiga ka turundati. Kahjuks koosnes see suurel hulgal tärpentiinist ning kulus mitukümmend aastat, enne kui tervislikum alternatiiv tekkis.

Allikas: Beauty and tips magazine