Millise koostisega jumestuskreemi vajad? Vasta neile küsimustele ja saad teada!

Kuidas kirjeldaksid oma nahka?

A. Rasune/kombineeritud

B. Kuiv

C. Normaalne

D. Tundlik

Mis on su jumestuskreemiga valesti?

A. See on lõunaks näost kadunud.

B. Nahk kestendab ja on elutu.

C. Jumestuskreem tundub raske.

D. See ärritab mu nahka.

Mida sa jumestuskreemiga peita soovid?

A. Suuri poore/akneilminguid.

B. Kortsukesi ja/või tumedamaid laike.

C. Mitte midagi, ma soovin vaid pisikesi ebatäiusi ühtlustada.

D. Punetust.

Millist lõpptulemust soovid?

A. matt

B. kumav

C. loomulik

D. ühtlane

Peamiselt A vastused
Vali õlivaba!

Kui jumestuskreem on õlibaasil ning see puutub kokku rasuse nahaga, voolab see maha sama kiirelt kui viimane lumi esimeste päikesekiirtega katuselt. Vali õlivaba vedel jumestuskreem, mis sisaldab veidi silikooni, mis omakorda aitab toonipigmentidel kinnituda, ent ei ummista poore.

Peamiselt B vastused
Kreemjas kreem

Vananemisvastaste toimeainete ja niisutava koostisega, näiteks glütseriini sisaldav kreem sobib sulle enim. Lisaks võid proovida ka toonitud niisutajaid või BB-kreeme.

Peamiselt C-d
Sära!

Veab sul! Sind on õnnistatud vähest hooldust vajava nahaga ning võid kanda mistahes koostisega jumestuskreemi. Et tulemus oleks võimalikult loomulik, otsi valgustpeegeldavate osakestega jumestuskreeme (radiant, sheer/glow), mis õrnalt sära ja kuma annavad. Ka toonivad niisutajad sobivad sulle kenasti, ühtlustades minimaalseid toonierinevusi, olles samas märkamatud.

Peamiselt D
Paranda ja peida

Kui sul on tundlik nahk, vaata mineraalkosmeetika suunas. Paljud neist sisaldavad nahka rahustavaid aineid, näiteks tsinki ning on vabad esmastest ärritajatest, milleks sageli on lõhna- ja säilitusained. Tugeva pigmendiga mineraalkosmeetika aitab soovi korral varjata purunenud veresoontest või ärritustest tingitud punetusi ja toonierinevusi.

Nõuandeid jumestuskreemi ostjale

Spetsiaalses iluosakonnas või ainult sellele suunatud kaupluses küsi kogenud müüjannalt nõu. Boonusena võid kaasa saada nii mõnegi testri endale sobivaima tooni ja tekstuuri leidmiseks.

Testi õiges kohas. Käe peale kreemi kandmine annab aimu selle tekstuurist, lõhnast ja katvusest, ent ei aita kuidagi õiget tooni leida. Õige tooni leidmiseks kanna väike kogus jumestuskreemi oma lõuajoonele: ideaalne toon sulandub nahaga ning ei erine oluliselt heledamast kaelast.

Vaata kindlasti testpiirkonda ka loomulikus valguses - iga oma ala spetsialist mõistab, kui ütled, et lähed õue. Parimal juhul antakse sulle kaasa ka peegel, et just loomulikus valguses näeksid tulemust.

Kui soovid osta oma jumestuskreemi supermarketist, kus spetsialiste kõrval pole, tea:

Tee kodutööd: paljude ilubrändide kodulehtedel on inglisekeelseid teste, mis naha seisukorda arvestades aitavad esmased valikud ära teha.

Kui kahtled, vali tumedam. Eriti praegusel ajal, mil viimastest päikesekiirtest möödas kaua ja uusi veel ei paista, vali tumedam toon, mis hästi hajutatult kergelt päevitunud jume luua aitab pigem või halvimal juhul suvepoole ikka sobib. Liiga hele jätab kriitja maski mulje, mis ilmselt pole su eesmärk ka talvel mitte.

Allikas: FitnessMagazine.com