1. Silmanurka

Kõige kindlam on värske pilk saada hetkega, kui veidi kreemja tekstuuriga valge pliiatsiga joonistada silma sisenurka pisike kolmnurk! Kui see jooneke tundub liiga järsk, võid seda hajutada veidi sõrme, pintsli või vatipulgaga. Kui sa pole päris valges kindel, vali beežikam toon või testi efekti säravat heledat lauvärvi silmanurka pannes esmalt. Või mahenda valget pliiatsijoont heleda lauvärviga veidi.

2. Laineri kontrastiks

Kui armastad jõulist lainerijoont, proovi järgmine kord ülalau piirile lainerijoone kohale joonistada kontrastne valge joon. Maagiline, kuidas must lainer tundub selle abil veel mustem ja lainerijoon täiuslikum kui eales varem. Kehtib kõigi värvide veel jõulisemaks muutmise puhul tegelikult!

3. Alalau siseäärele

Valge joon silma alumise limaskesta äärel loob ilme suurematest ja säravatest silmadest hetkega. Veendu aga, et selleks kasutatav pliiats oleks piisavalt pehme koostisega, et mitte õrna limaskesta vigastada ja liigselt pliiatsiga nühkida. Kui valge tundub liiga valge, siis ära pelga proovida veidi roosaka alatooniga heledat silmapliiatsit samas rollis.

4. Mahendamiseks

Tead, kuidas vahel on sinine liiga tume sinine ning pruun grammivõrra tumedam, kui sa sooviks: ka siin tuleb appi valge silmapliiats, mis nagu kooliajal gušvärvegi segades tooni mahedamaks muuta aitab.

5. Kõikjale!

Ära karda kombineerida mistahes eeltoodud soovitusi omavahel: ei ole nii, et pead tingimata seda vaid kasutama silmanurgas või alalau äärel. Julgelt võid ka kogu õhuse silmameigi kiirelt veel jõulisemaks muuta, raamides kogu silma jumestuse valgega. Muide, valge pliiatsijoon kulmukaare raamimiseks sobib ka kenasti ja joonistab su kulmud paremini välja, kui selle osavalt hajutad!