Naise sõnul on mõned treeningud, mis viivad väsimuse ja parandavad vereringet. Nii muutud erksamaks ja tunned end oluliselt paremini. Lisaks muule hoiad end seeläbi ka vormis ja kellele ei tekitaks kena kehakuju head tuju?

Tantsimine

Selleks ei pea ootama kella kümneni õhtul, et minna klubisse ja tantsida. Võid minna peale tööd hoopis Zumba-trenni või tantsida kas või oma kodus elutoas: pane muusika mängima, mugavad riided selga ja lihtsalt tantsi. Võid otsida ka erinevaid tantsuvideoid, kui endale miskit kohe pähe ei tule. Tantsimine ei tähenda tingimata tunni ajast trenni ja pidevaid võistluseid mingites hallides. Tee seda nii nagu sulle endale kõige rohkem meeldib.

Tantsimine parandab vereringlust ja seetõttu tunned end energilisemana. Lisaks mõjub ka tantsimisele taustaks olev muusika ergutavalt. Treener Sarah Chadwell võrdleb tunniajast tantsutrenni kolme espresso joomisega. Nii et võid ette kujutada, millise energialaengu sealt saad.

Kiire, kuid väga intensiivne treening

Kui aeg pole palju, kuid soovid peale tööpäeva aju lõdvaks lasta, siis proovi kiiret ja intensiivset treeningut. See võib kesta neljast minutist poole tunnini. Mõte on selles, et teed lühikese aja jooksul palju intensiivset trenni. Kuna iga inimene on indiviid, siis tasub harjutuste osas nõu pidada treeneriga, kes oskab soovitada just sulle sobivaid ülesandeid.

Kerged harjutused pika aja vältel

Kui tunned, et päev on olnud pikk ja rasketeks jõuharjutusteks pole jaksu, siis väga hästi mõjub ka kergete harjutuste tegemine pikema aja vältel. Võta kätte kergemad hantlid ja tee nendega trenni, kuid tee seda pisut pikemat aega, kui teed raskete hantlitega. Kui oled tavaliselt harjunud tõstma raskuseid lühikese aja jooksul, siis rutiinimuutus ei tee paha.

Jalutamine

Teinekord mõjub väga hästi ka kerge jalutuskäik ümbruskonnas. Võid minna ka matkama või parki jalutama, kui aega on rohkem. Kui soovid rohkem suhelda, võta jalutuskäigule oma lapsed või lemmikloom kaasa.

Jalutamine hoiab keha füüsiliselt aktiivsena ja mõjub hästi. See ergutab ja aitab langetada ülekilosid. Lisaks saad jalutamise ajal mõelda omi mõtteid ja lahendada enda peas olevaid muresid. Samas võid seda aega kasutada ka hoopis selleks, et jätad muremõtted hetkeks kõrvale ja tunned end vabana.

Jooga

Treener Chadwelli sõnul on jooga treening, mis viib inimese kurnatud olekust olekusse, milles tema mõistus ja keha on ühenduses. Kui tunned end vaimselt kurnatuna, siis pole paremat trenni kui jooga, sest see taastab tasakaalu keha ja vaimu vahel.

Jooga puhul on hea see, et saad seda teha kõikjal. Võid seda teha mõnes tühjas ruumis tööjuures, aga ka kodus elutoas või mõnes muus kohas. Pole vaja tingimata minna jõusaali. Kui oled aga algaja, siis pole ka see paha mõte. Alustuseks võid teha lihtsamaid ja ergastavaid harjutusi, mis alandavad stressi. Hiljem omavahel segada jooga ja tantsimise.