Jõusaal elutoas
Lükka diivanilaud toa keskelt eemale. Sa võid veel üllatuda, kui lihtne on muuta lõõgastumiseks loodud ala hoopis paigaks, kus oma ainevahetust ergutada. Kogu asja võti peitub vabades raskustes ja mitmekülgsetes vahendites. Mida rohkem harjutusi saad vaid ühtede vahenditega teha, seda vähem lisatarvikuid soetama pead. Pea meeles – kõik saab alguse kodust.

Joogamatt
See on hädavajalik, ükskõik, missugune põrand kodus ka poleks. Esiteks seetõttu, et kui lamad selili põrandal (vajalik peaaegu iga põhilise keha keskosa harjutuse jaoks), soovid sa tunda end võimalikult mugavalt. Teiseks seetõttu, et siseruumides treenides hakkad tunduvalt kiiremini higistama kui õues ning sa ei soovi higiplekkidega vaipasid määrida. Viimaseks, vaiba hõõrdumisjäljed nahal on kohutavalt valusad ning piinlikud.

Sangpommid või hantlid


Üks raske sangpomm on kõik, mida vajad, et muuta oma kodu jõutreeningu saaliks. See on üks kõige mitmekülgsemaid treeningvahendeid – kasuta seda kükke või väljaasteid tehes ja ka käsi, õlgu ning selga treenides. Lisaks saad selle appi võtta ka keha keskosa tõsteid tehes. Ühesõnaga saad sellega anda suurtele lihasgruppidele tugeva koormuse ning seeläbi põletada väiksema ajaga rohkem kaloreid.

Massaažirull
See nutikas treeningvahend ei ole loodud ainult venitus- ja lõõgastusharjutusteks. Istu sellele kohe treeningu alguses peale ning „rulli“ kogu keha – see aitab ka meele eesootavaks treeninguks ette valmistada ning keha soojendada. Tõeline lõõgastus on vaid boonuseks.

Diivan
Kahjuks pole see mööbliese loodud ainult Netflixi vaatamiseks. Kui eemaldad diivanilt padjad, on selle äär ideaalne triitsepsi treenimiseks. Proovi kümneks triitsepsi kätekõverduseks ka üks jalg üles tõsta, et kehale rohkem koormust anda. Jalga vahetades stimuleerid ka kõhulihaseid. Ekstreemsemateks kätekõverdusteks aseta jalad diivanile ning käed põrandale ja anna kehale maksimaalne pingutus.

Söögilaua toolid
Kui sul on kodus puidust toolid, võid neid stepipingina kasutada (ole aga laelampidega ettevaatlik, eks?). Tunned end eriti tugevana? Hoia asteid tehes mõlemas käes hantleid. Sul pole neid? Sama teevad välja ka kaks veepudelit. Ka tooli abiga võid eelnevalt mainitud triitsepsi kätekõverdusi teha.

Jõusaal garaažis
Lihtsad jõusaalid on maailma vallutanud alates 80ndatest. Sa ei vaja aga suuri ja hirmuäratavaid masinaid, et korralik treeningsaal luua. Kuigi 80ndatest inspireeritud värvilised peapaelad, topid ja jalakaitsmed on siiski teretulnud! Garaaži mahub kõik hädavajalik. Vabane lihtsalt sinna kogutud üleliigsest rämpsust ja aseta vajalik garaaži ühele poolele. Garaaži mahub elutoast tunduvalt rohkem varustust – ideaalis isegi jooksulint ja redel. Põrandale aseta matid, massaažirullid ja kummilindid ning hantlid. Jah, sa saad küll betoonpõrandal trenni teha, aga kuna see on külm ja mitte keegi ei taha lõdisedes trenni teha, tuleb appi matt või võimaluse korral isegi vaipkate.

Abivahendid: valge tahvel on hädavajalik, kui soovid planeerida oma igapäevaseid treeninguid ja garanteerida, et tead alati, mida teed.

Peegel: seda on vaja korrektse kehavormi hoidmiseks, aga loomulikult ka trennijärgseteks selfiedeks – lihtsalt oma arengu jälgimiseks, mitte kunagi lihtsalt Instagrami tõttu.

Pingid, kangid ja raskused: Enne, kui hakkad end rohkem liigutama, pead õppima end õigesti liigutama. Suured, kogu keha hõlmavad harjutused on ideaalsed jõutreeningu harjutused. Mõtle kükkidele ja kangitõstetele.

Kükipuur: ei, sa ei pea endale koju suursugust kunstiinstallatsiooni leiutama. Ka lihtsamad ja väiksemad variandid teevad töö ideaalselt ära.

Pallid: siinkohal tulevad kasuks väike kummid pall, mida kasutada nii kükke tehes kui ülekeha treenides ning suur võimlemispall kogu keha harjutusteks. Need aitavad tõsta pulssi ning treenida keha keskosa. Ideaalsed täiuslike kõhulihaste saamiseks!

Stepipink: kuigi pink on üks kõige lihtsamaid treeningvahendeid, on see üks parimaid, mida saab üheks eriti higiseks treeninguks appi võtta. Ükskõik, kas selleks on lühike soojendus või raske kardiotreening, tugeva koormuse aitab see kehal igal juhul saada.

Kummilint: kas teadsid, et kummilint on üks kõige paremaid alternatiive hantlitele? Need aitavad saavutada tugevat toonust.

Poksikott ja-kindad: need aitavad arendada südametööd ja sinu reaktsioonikiirust.

Boonus! Hangi kodusesse garaažijõusaali ka kõlarid, et unustada klassikalised kõrvaklappidega treeningud ning luua tõeliselt privaatse jõusaali atmosfäär. Jälgi oma treeninguid ka taimeriga, et kindlustada parim efektiivsus.

Allikas: Byrdie.co.uk