Virgumine on nihe teadvuses, mille käigus toimub mõtlemise ja teadvuse teineteisest eraldumine. Alles siis, kui virgud, mõistad selle sõna tegelikku tähendust.

Normaalses seisundis meie meel või mõistus mitte ainult ei jutusta, vaid leiutab lausa pööraseid lugusi, ja tal on kalduvus negatiivsetesse mõtetesse kinni jääda. Peaaegu võimatu on mittevirgununa märgata ja ära tunda, et oleme nendesse negatiivsesse mõttemustritesse takerdunud. See õnnestub vaid üksikutel.

Virgununa on oluliselt kergem aju erapooletu tunnistaja positsioonilt kuulata – olla vaatleja. Meie „sisemine jutuvestja” korrutab lugusi, õudukaid ning, vastavalt universumi esimesele seadusele, külgetõmbeseadusele, reageerib universum meie mõtetele ja loob meie eludes seda, mida „hääl peas” korrutab. Selleks, et luua oma elu teadlikult - suhteid, tervist, rahalist seisu vms -, on tarvis virgumist.

Kui virgumine on meelte vabastamine, siis mis on „meel“?

Virgumine on vabanemine mõistuse vangistusest. Meie meel või mõistus on mõtete ja emotsioonide kogum.

Palju räägitakse, et inimene saab virgunuks ainult peale pikka kannatusterada läbimist. On see tõsi ja kui kaua sellisel juhul kannatama peab?

Uuel ajastul on inimkond rohkem kui kunagi varem virgumiseks valmis. Oli aeg, mil laialdane virgumine ei olnud võimalik. Tänapäeval kogeb kiiresti kasvav osa inimkonnast eneses vanade egokesksete mõttemudelite lagunemist ja teadvuse uue mõõtme esilekerkimist. Kellegi jaoks võis see protsess alguse saada kaotusest või kannatusest, teiste jaoks kokkupuutest vaimse õpetaja või raamatuga. Virgumis- või ärkamisprotsessi algus on alati armuand. Me ei saa seda esile kutsuda. Virgumine võib saada osaks nii pühakule kui ka patusele.

Kuidas on lood tunnetega? Mida teadlikum, vaimsem ja virgunum on inimene, seda rahulikumaks ta peaks jääma? Kas lõpuks kaovad emotsioonid üldse?

Virgununa oleme teadlikud oma tunnetest. Üha vähem ja vähem samastume nendega. Suurema osa elust oleme sisemiselt rõõmsad ja imepärane rahu ja vaikus täidab meid. Samas oleme väga erksad ja tegusad.

Tunnete mõnda virgunut isiklikult?

Eestis on kümneid virgunuid, keda ma isiklikult tunnen. Väliselt nad kuidagi ei erine mittevirgunud inimestest. Nad käivad tööl, õpivad, elavad sotsiaalset elu, tegelevad hobidega.

On märgata, et nad kõik on, võrreldes varasemaga, oluliselt edukamad välises maailmas: tööl, õpingutes jne. Need, kellel on olnud kroonilised haigused, on nendest vabanenud. Paranevad suhted kõikide inimestega.

Mina ise olen virgunud 2012. aasta detsembrist ja minu elus on nende aastatega toimunud suured muudatused. Tänaseks minu mõistus või „hääl peas” ei ole enam minu käskija, vaid suurema osa ajast on mõistus Minu teenistuses. Olen teadlik oma tunnetest, mõtetest. Sundmõtted ei loo enam minu igapäevareaalsust. Rõõm, vaikus ja rahu on tavaline sisemine seisund vaatamata sellele, mis toimub välises maailmas. Väliselt võib olla ka torm, kuid sees on rahu.

Virgumine iseenesest on and, kuid see pole lõppjaam. Virgumisele järgneb elukestev protsess, mis avaneb järk-järgult.

Miks on tekkinud müüt, et spirituaalsus ja materiaalne rikkus ei sobi kokku?

Tõenäoliselt tekkist see müüt vääralt mõistetud Jeesus Kristuse sõnadest. Matteuse evangeeliumis on öeldud: „Õndsad on need, kes vaimult vaesed, sest nende päralt on taevariik.” „Vaimu vaesus“ tähendab sisemist vabadust. Sisemisest koormast ja samastamisest vabanedes muutume „vaimult vaeseks”.

Selles füüsilises maailmas on asjad loomulik, vajalik ja lausa vältimatu osa elust. Kõik me vajame elukohta, riideid, liiklusvahendeid, kodusisustust, toitu jne. On asju, mida väärtustame ilu pärast või mingisuguste muude omaduste tõttu, näiteks raamatud või maalid. Asjademaailm on loomulik osa meie elust ja seda tuleb austada. Maisete asjade põlgamine on ekslik seisukoht.

Mõned vaimsele teekonnale asunud inimesed loobuvad omandist lootuses, et see vabastab neid egost, kuid omandist lahtiütlemine ei vabasta automaatselt egost.

Rikkuse loomine on tegelikult õilis tegu, sest rikkuse loomisel annad võimaluse ka teistele rohkem teenida. Võib-olla lood töökohti. Kulutades oma raha, jagad rikkust teistega.

Ühtsuse Keskus korraldab Tallinnas 23. juulil otseülekandega Indiast ühepäevast kursust “Virgumise teekond“, mille on initsieerinud Oneness University ja Kuldse Ajastu liikumise loojad ja eestvedajad Sri Amma ja Bhagavan.

Kursusel toimub ettevalmistus virgumiseks ning virgumise edastamine osalejatele.