Nägu
Sinu nägu on väliskeskkonna mõjudele kõige enam vastuvõtlik. Kui kasutad ka kuivatavate vananemisvastaste või aknevastaste koostisosadega nahahooldustooteid, võib jume kiiresti tuhmiks muutuda.
Ennetamine: „Vaheta aktiivainetega näopuhastustooted selliste vastu, mis on niisutavad ja seebivabad,“ soovitab Chicago dermatoloog Emily Arch.
Parim ravi: „Kui sinu nahk on juba silmnähtavalt ülikuiv ning surnud naharakud jäävad sellele ketendama, võib esimene mõte olla koorija järele haaramine. See aga muudab olukorra veelgi hullemaks,“ hoiatab Dr Arch. Selle asemel pane hoopis põhirõhk niisutusele. Kasuta hommikuti hüaluroonhapet sisaldavat seerumit ning õhtuti isegi rasvasema koostisega toodet, mis nahka magades tõeliselt sügavuti toidab.


Peanahk
Üllatus! Kõõma tekitab teatud naha pärmseen, mitte lihtsalt kuiv nahk.
Ennetamine: Kasuta kaks kuni kolm korda nädalas šampooni, mis sisaldab tsinkpüritiooni. See aitab takistada pärmseene ja kõõma tekkimist. Sinu parimaks abinõuks on leida spetsiaalselt kuivale peanahale loodud kõõmavastased šampooniks.
Parim ravi: Ka šampoonid, mis sisaldavad salitsüülhapet aitavad surnud naharakkudest vabaneda. Hõõru see peanahal vahule ning lase enne maha loputamist peanahal toimida kaks kuni viis minutit.

Keha
Kehal on vähem rasunäärmeid kui näonahal ning seetõttu on keha juba eos näost kuivem.
Ennetamine: Veeda duši all vähem aega ning pese end leige, mitte kuuma veega. Ära kasuta ka liiga suures koguses dušigeeli või seepi. „Ainsad kehapiirkonnad, mis tegelikult igapäevaselt seepi vajavad on kaenlaalused ja jalgevahe,“ sõnab Dr Schultz. Kui keha pesed, eelista toodet, mis keha samal ajal ka niisutab ning kanna pärast pesemist kogu kehale siiski ka niisutavat kreemi.
Parim ravi: Kanna enne magamaminekut kõigepealt nahale kehakreemi, mis sisaldab kergelt koorivaid koostisosi, näiteks piimhapet. Seejärel kanna selle peale paksema ja rasvasema koostisega kreemi. Nüüd pane jalga paksemad pidžaamad ja sokid ning poe voodisse. Hommikuks on sinu nahk ideaalselt pehme ja sile.

Huuled
Instinkt huuli keelega limpsida, kui need kuivaks muutuvad, ei ole lahendus. Nimelt kuivatab sülg huuli veelgi enam.
Ennetamine: Kanna regulaarselt huulepalsamit. „Sinu huuled peaksid eriti külmal ajal olema pidevalt niisutatud ja toidetud. Headeks koostisosadeks, mida huuletoodetelt otsida, on lanoliin, petrolaatum ja mesilasvaha,“ sõnab Dr Arch. Need toimivad kui kaitsekihid väliskeskkonna kahjulike mõjude eest.
Parim ravi: Kui sinu huuled on juba kuivad ja karedad, ei aita vaid huulepalsamist. Kanna selle alla ka tavalist niisutavat näokreemi. Kui sinu huuled on vaid kergelt kuivad, kasuta regulaarselt ka huulekoorijat, kuid tõsisema ülikuivuse puhul hoia sellest eemale, kuna teraline koorija võib õrna nahka ärritada.

Jalad
Talla all, eriti kandadel olev nahk on ülejäänud kehast alati paksem ja kuivem. Lisaks mõjuvad jalataldadele kuivatavalt ka pikad jalutuskäigud ja pikaajalisem seismine.
Ennetamine: Tee vähemalt mõneks minutiks leige veega jalavanni. Seejärel kanna jalgadele jalakreemi, milles sisaldub kergelt kooriv uurea. See mitte ainult ei niisuta nahka sügavuti, vaid aitab ka ennetada naha liigset kuivamist.
Parim ravi: Pimsskivi on aegade algusest olnud üks parimaid koduseid viise surnud naha eemaldamiseks jalataldadelt. Ole selle tehnikaga aga väga ettevaatlik, kuna liigne kiviga hõõrumine võib nahka kahjustada. Ära kasuta seda ka rohkem kui kord nädalas. Kasuta õhtuti jalakreemi ning pane jalga sokid.

Allikas: Health.com