Tegemist on suurepärase harjutusega, sest tulemus ilmneb kiiresti ja see pakub ka head väljakutset. Lisaks on hantlitega kastile astumise ülesanne imelihtne: vaja on vaid kahte hantlit, kasti või pinki ja tahtejõudu.

Kuidas harjutust teha?

Leia kast või pink, millele saad astuda. See võiks olla piisavalt kõrge ehk kui asetad oma jala kastile, võiks põlvenurk olla 90 kraadi. Samas on tähtis, et jalg poleks puusaliigesest kõrgemal, sest siis on platvorm liialt kõrge. Hoia mõlemas käes hantlit või muud raskuseset. Seisa sirge seljaga kastist või pingist umbes 15 sentimeetrit eemal ja vaata selle suunas.

Järgmiseks aseta oma parem jalg kastile ja astu kasti peale. Hoia selg sirge ja õlad taga. Kastil seistes aja parem jalg sirgu ja lase vasak jalg lõdvemaks ning pinguta tuharalihaseid. Seejärel aja enda keha täiesti sirgeks ja astu kastilt maha vasak jalg ees. Keera ümber korda harjutust vasaku jalaga kastile astudes.

Harjutusi võiksid teha nii, et kergete hantlitega astud kastile 10-12 korda, keskmise raskusega hantlitega 4-6 korda. Kui tahad kasutada aga näiteks 9kiloseid hantleid, siis tasub enne teha soojendust 2-5kiloste hantlitega.

Kui sa pole sellist harjutust varem teinud, siis tea, et see nõuab koordinatsiooni ja stabiilsust. Seetõttu võiksid esmalt proovida teha harjutust hantliteta ja kui oled asja selgeks saanud, siis võta hantlid ka kätte.

Kui tahad, et harjutus oleks raskem ja pakuks suuremat väljakutset, siis tee seda raskemate hantlitega ja aeglasemalt.

Miks hantlid selle harjutuse juures kasulikud on?

Tuharalihased. See harjutus treenib tuharalihaseid ja ajab need heasse vormi. Kui harjutus muutub liialt lihtsaks ja soovid tuhara- ja ülakehalihaseid veel rohkem treenida, siis kasuta kõrgemat pinki või kasti. Kui tahad nelikuid treenida, siis kasuta madalamat kasti või pinki.

Jalalihased. Hantlitega kastile astumine treenib jalalihaseid tervikuna. Näiteks kui teed hüppeid ja kükke, siis ei saa jalad teineteist aidata ehk kui üks jalg on tugevam ja teine on nõrgem. Seetõttu on kastile astumine väga hea harjutus, sest see treenib mõlema jala erinevaid lihaseid võrdselt.

Kehatüve lihased. Kuna hoiad mõlemas käes hantleid, siis peab ülakeha tegema tööd, et hoida end sirgena. Seetõttu muutub aja jooksul ülakeha tugevamaks ja paraneb tasakaal. Tugevamad ülakehalihased tähendavad aga kauneimaid kõhulihaseid ja leevenevad ka alaseljavalud.

Ülakehalihased. Kui teed harjutust hantlitega, siis paraneb haare, arenevad õlalihased ja seljalihased. Kõike seetõttu, et keha on pinge all ja peab rohkem tööd tegema. Kuna kõik need harjutused tugevdavad ka seljalihaseid, siis saad parema rühi.

Allikas: health.com