Seisa tooli seljatoe taha, pane käed seljatoele ja aseta parem jalg tooli istmele. Tõsta parem jalg üles nii, et põlv painduks, keera jalg paremale ja seejärel siruta vasak jalg välja nii, et rindkere liigub tooli seljatoe suunas.

2. Sügav painutus

Hoides käsi endiselt tooli seljatoel, astu tooli kõrvale paremale poole. Hoia jalgu koos ja kükita nii madalale, kui saad ja tõuse uuesti püsti. Seejärel astu parema jalaga samm edasi, jää paremale jalale seisma ja siruta vasak jalg kõrgele välja.

3. Sirutus toolil

Lama tooli istmel parema küljega nii, et parema jala puus ja kints toetuks tooli istmele. Parem käsi toeta vastu põrandat ja hoia vasaku käega tooli istmest kinni. Mõlema jala põlved peaksid olema kõverdatud. Tõsta oma vasak jalg õhku ja siruta see välja. Seejärel aseta vasak jalg põrandale ja samal ajal toeta ka vasaku käega vastu põrandat nii. Siis siruta parem jalg õhku.

4. Põlvesirutus

Seisa vasakule poole tooli, toeta parem küünarvars tooli seljatoele ja aseta vasaku käe sõrmeotsad tooli istmele. Seisa sirge seljaga ja tõsta oma vasak põlv 90-kraadise nurga alla. Hoia põlv nurga all ja siruta see enda taha ning too ette tagasi.

5. Nõjatus ja kükk

Toeta parema jala pahkluu tooli seljatoele ja nõjatu ette poole, et puudutada oma varbaid parema käega. Seejärel astu parema jalaga kõrvale nii, et varbad oleksid suunatud väljapoole ja mõlemad käed puhkaksid tooli seljatoel.

Tee kõiki harjutusi 30 korda.

Allikas: health.com