Treener Amanda Hughes selgitab, et kui inimene ei ole kunagi varem trenni teinud, siis on tulemust näha palju kiiremini, kui sellel, kes on aastaid seda teinud. Nende kehad on lihtsalt aja jooksul olnud rohkem vormis.

"Me oleme kõik oma ehituselt individuaalsed, seega muutused kehas on igal inimesel erinevad," ütleb treener. Hughes selgitab, et kui jääd oma treenimise režiimi juurde ning teed seda kolm kuni viis korda nädalas, siis on tulemusi näha kuu kuni kahe jooksul. "Loomulikult võivad seda erinevad asjad mõjutada," lisas naine, et ka toitumine mängib olulist rolli.

Hughes annab kolm soovitust, mis aitab hoida motivatsiooni ning saavutada soovitud tulemusi.

Mõõda oma progressi

On küll kerge norida neid, kes Instagrami peegli-selfie'sid postitavad, aga oma treeningu dokumenteerimine enne ja pärast tehtud piltidega on kasulikud, et aidata hoida üleval motivatsiooni. Ükskõik, kas otsustad oma pilte avalikult jagada või mitte, aitavad need näha, kui kaugele jõudnud oled. Ajaga on tulemused aina rohkem näha.

Tõuka end tagant, aga ole realistlik

"Ole oma treeningul edasiviiv ning võta arvesse punkti, kust alustasid," soovitab treener. Kui oled alguses, siis tasub trenni teha kaks kuni kolm korda nädalas. "Realistlik ja jätkusuutlik plaan aitab sul selle juures püsida," lisas treener.

Treeninguks ei pea alati sõlmima lepingut kalli jõusaaliga, vaid on olemas ka palju harjutusi, mida saab mugaval kodus elutoas teha.

Leia trenn, mida sa ka naudid

See võib kõlada ilmselgelt, aga üllatavalt suur hulk inimesi veab end tundidesse, mida nad põlastavad ja trennidesse, mida jälestavad nagu tegemist oleks miski masohhistliku kohustusega. See ei pea nii olema. Tänapäeva jõusaalid pakuvad piisavalt laialdasi võimalusi, alustades poksimisega ja lõpetades joogaga. Kõik, mida vaja, on leida trenn, mis sulle tegelikult meeldib või mida vähemalt talud.

"Millegi leidmine, mis sulle meeldib, on sinu edukuses ülioluline," lisas Hughes.

Helista sõbrale

Kui sul on ikka raskusi hommikul enda voodist välja saamisega, et jõuda kella kuuesesse trenni, siis võib abiks olla sõber. Sõbraga koos trenni tegemine annab ka sotsiaalse kogemuse, mis on kasulik mentaalsele ja füüsilisele heaolule. Kui sul on keegi, kes toetab sinu edukust, siis see annab teekonnal palju julgust.

Allikas: Independent