Mustrite mõju:

Mustrid on tagajalgadele ajanud kogu moepildi ja sama suur sõnaõigus on neil rannas. Mustrid mõjutavad figuuri aga omal moel, et mustreid kandes võimalikult kaunis välja näha, tasub teada nende põhilist mõju:Igasugune muster teeb silueti hägusemaks, ehk keha piirjooni pole sugugi nii hõlbus lugeda kui ühetoonilise eseme puhul.

Ümarate joontega mustrid on harmoonias ümarate joontega figuuril. Paljud lilled, mummud, kaarjate joontega geomeetria on eriti kaunid kehal, millel looduse poolest parajalt kaalu ja kurve leidub.

Pikisuunas jooned, mustriplokid ja kaunistused muudavad saledamaks. Näiteks trikoo, mille keskele paigutatud mustriline paneel pistab kinni päris mitu kilo.

Peen muster teeb suuremaks, näiteks peen sigrimigri või täpisadu rinnahoidjal loob optiliselt lopsakama büsti, puusajoonel võib mustrikribu aga hoopis ülearune olla.Väga aktiivsed mustrid krabavad kogu tähelepanu endale ja on samas väga efektsed, nii aitavad nad ilusamana näidata iga kehakuju, pole vahet kas see on omaniku arvates liiga kribu või vastupidi kiiga lopsakas.

Värvide kasutamise kiirnõuanded:

Päevitunud jumet aitavad rõhutada veesinised ja jahedad rohelised, valge ja valge põhjaga mustrid. Päikesekuldse naha panevad särama ka kollane, oranž, hõbe ja kuld.Saledamaks aitavad muuta tumedamad toonid, segatud varjundid ja külmad sinised-lillad.Kehakurvid toovad kaunilt esile sädelevad värvid ja vesiläiked. Mahlased roosakad-oranžikad puuviljavärvid aitavad kumerusi rõhutada.Pilke aitavad püüda kõik kirkad värvid, kuid kõige tõhusamad on punane ja ere fuksia.


Figuuritrikid rannas:

Õlad kitsamaks - kaela taha seotud õlepaelad ja pikad kolmnurklõikelised rinnahoidjad.

Õlad laiemaks - õlapaelteta lõiked, kaugel õlal istuvad peened õlapaelad.

Rind suuremaks - heledus, läige, kirkad kandid, mahulisem materjal. Ja kõikvõimalikud täidised loomulikult, just nii palju, kui heaks enesetundeks vaja.

Rind väiksemaks - korralik toestus, laiemad õlapaelad, tume ja matt toon.

Puusad laiemaks - põikitriibud pükstel ja laiad värvlid.

Puusad kitsamaks - pikisuunas mustrid ja läbilõiked, diagonaalid, bokseri tüüpi lõiked

Saleda talje esiletoomiseks - vali madal värvel ja taljekaar on ideaalselt näha

Talje saledamaks muutmiseks - eelista kõrgemat ja laiema küljega püksilõiget või trikood.

NB! Kõige tõhusam figuuriravi aga ei vaja ainsatki vahendit - siruta end lihtsalt välja. Hea rüht on kilodest ja sentimeetritest sada korda olulisem.