Heidy Purga vastuvõtu kleidi kangas ja moelooja ise.

"Kleiti vaadates peaksid tulema silme ette suveöise taeva kujutised. See kõik on keeratud muinasjutulisse, vanaaegsesse ja pisut naivistlikkusse võtmesse," jutustab moelooja. "Mulle meeldib mõelda, et see on Öökuninganna kleit," ütleb Kuusik, et sellega ringi liikudes peaks tekkima suurejooneline õukondlik tunne.

Heidy Purga vastuvõtu kleit

Kleiti luues oli taotluseks mäng vormiga. Disainer soovis luua voogava, kuid samas skulptuurse vormi, mis mõjuks samal ajal naiselikult. "Huvitav vastuolu on see, et kleit rõhutab taljet, sest varrukajoon justkui joonistab taljeosa peenemaks. Samal ajal on see kleit ka parim taljejoone varjaja – seda ei olegi pooles ulatuses näha," selgitab Karolin, et tähistatud taljejoon ilmub nähtavale vaid eest ja viivuks ka selja peal. "See on ka üks neid väheseid pidulikke kleite, mille alla ma ei raatsinudki voodrit panna. Kuna kanga kuldne pahem pool on nii ilus, siis andis see võimaluse seda kleidi õigelgi poolel varrukate sisemuses eksponeerida," tutvustab disainer kleidi mitmeid eripärasusi.

Heidy Purga kleiti kaunistavad kuldsed kuud

Värvivaliku tegi Heidy ja Karolini eest ära äge kangaleid. "Õige iseloomu ja mustriga kaua otsitud kangas oli tumesinist värvi ja me siis mõtlesime, et no olgu siis nii. Ongi põnev, et me alguses iialgi ette ei kujutanud, et kleit lõpuks sinine tuleb," lisab Karolin, et pigem isegi välistasid tumesinise.

Mis oli kleidi valmistamise juures suurim väljakutse? "See esimene proov, kui näed esimest korda mitte just kõige traditsioonilisemat vormi 3Ds, ehk päris elus. Paberi peal võib igasuguseid asju ette kujutada, kuid kunagi ei saa 100 protsenti garanteerida, et see kõik sama elegantselt ja muretult päriskleidi puhul tööle hakkab. Pärast esimest proovi tuli õnneks kergendus," kostab moelooja.

Kleidi ideede areng ja kangaste valimine kestis kolm nädalat, kuna seekord oli just õige kanga leidmine kõige suurem väljakutse. Ka kleit ise valmis kolme nädala jooksul.

Heidy Purga vastuvõtu kleidi detail.