Sel kevadhooajal tasub kiigata töömeestelt snitti saanud mantleid, mille rohked taskud rõhutavad mugavust ja vabakäestiili. Ka klassikaline must mantel pole kuhugi kadunud, vaid on saanud täiendust nutikate detailide, sära või tikanditega.
Woolishi taskutega kudumit sobib kanda ka mantlina. Kanna kas üle­suuruses lohvakana või rõhuta pihta vööga.

Eesti moeloojad esindavad peale klassikalise tolmumantli ka põnevate trükimustrite suunda ja nii mõnigi mantel näeb välja kui abstraktne kunstiteos muuseumi seinal.

Aldo Järvsoo glamuurse mantli minimalistlikku tegumoodi täiendavad tugevad värvid ja suur trükimuster.

Peitu ei ole pugenud ka nahkmantel, ent biker’i-trend soovitatakse kappi puhkama jätta ja vaadata šikimate tegumoodide poole. Lõikeid on igale maitsele: klassikalisi, naiselikke, sportliku alatooniga ja pisut lohvakamaid.

Otse galeriist! Beatrice’i unisex-mantel näeb välja kui kunstiteos ja köidab kõigi möödujate pilke.

Üks on kindel: eriti tasub sel kevadel vaadata pikemate ülerõivaste poole. Optimaalne on keskmine pikkus. Selliseid mantleid saab kanda peaaegu kõigega, olgu jalas ketsid või kontskingad, mantli all minikleit või pikk plisseeseelik, teksad või viigipüksid. Nii püsivad ka jalad kenasti soojas ja kui ilm kipub jahedamaks minema, päästab hädast pisike kampsun ja suur soe sall.

Tallinn Design House’i valikus leidub ülisuur ahvikestega kaunistatud mantel, mille teeb praktiliseks kapuuts.