Erksad vikerkaaretoonid hakkavad päikese käes särama ja muudavad põnevaks iga riietuse. Juba mitmendat hooaega on fookuses loomamustrid, näiteks sebra-, ussi-, leopardimuster või midagi muud. Kuhugi pole kadunud ka klassikalised valged ketsid ja tennised. Värvilised ja kirevad jalanõud annavad ideaalselt edasi päikeselist, muretut meeleolu ning lubavad stiilile läheneda hulga loomingulisemalt.

2. Põnevad detailid ja disain

Kinga teevad omanäoliseks eri detailid, need võivad olla säravad kivikesed, põnevad materjalid, läbipaistvad plokk-kontsad või silmapaistvad tupsud. Eriti rokivad sel hooajal kingadele kinnitatud suled. Needki tulevad tihti lustakates värvitoonides, kaunistades nii kontskingi kui ka sandaale.

Miu Miu tõi moelavale oma kuulsad platvormkingad, mis on sel hooajal taas hitt.

Kui rääkida disainist, siis kuulsad moekunstnikud näitasid lavadel ka platvormtallaga, avatud kannaga jalanõusid ning varbavahekingi. Platvormkingadega on eriti mõnus mööda õhtuseid pidusid kapata. Kinga nina on sel hooajal muutunud kandiliseks – mujal maailmas juba väga populaarne stiil, mis Eestis pole nii suurt hoogu sisse saanud.

Fendi lillad kandilise ninaosaga kingad on lausa ultra­moodsad.

Suve saabudes mõtleme aina enam sandaalidele, neist on kõige moodsamad sellised, mida jalas on vaevu näha – paelad on muutunud peenikeseks ja kasutatud on ka PVC materjali.

3. Mugavus

Mugavuse nautimine ja kontskingadest loobumine ei ole sugugi moefopaa, vaid lisab minimalistlikule riietusele mängulisust. Eriti hea on kanda kergeid jalanõusid, mis toetavad jalga hommikust õhtuni. Avasta uusi metsateid või linnavaateid, mugavad sandaalid, tennised ja tossud on moes aastast aastasse. Laena sandaalid ja tossud matkagarderoobist – rahvusvaheliselt tuntud disainerid tõid 1990-ndatest inspireeritud praktilisuse ka moelavadele.

Laulev modell Alexandra Elizabeth Ljadov kandis Eesti muusikaettevõtluse auhindade galal efektseid rohmakaid Gucci tosse.

Kanna mugavaid jalanõusid nii kleidi, pükskostüümi kui ka mõne muu lemmikrõivaesemega, sest need sobivad ilmselt kõigega.

4. Universaalne saabas

Suure hoo on sisse saanud saapamood. neid saab kanda aasta ringi, eriti hästi sobivad saapad kevadiste ja suviste kleitidega. Selline valik mõjub suvel boheemlaslikult ja lisab rokimeeleolu ka muudel aegadel.