Tänu Daniel Lee tagasitulekule Bottega Veneta tiimi, teeb ka klassikaline clutch triumfaalse comeback’i moemaailma. Sisseostjad aga investeerivad järjest enam nn Frame bag’idesse ehk kandilise kujuga kottidesse — spetsialistid ennustavad, et see retrokuju võib moeorbiidile veel pikemaks ajaks püsima jääda.

Teatrikoti uus nägu


Itaalia luksuskaubamärk Bottega Veneta, eesotsas moemaja loovjuhi Daniel Leega, tutvustab maailmale omanäolist, klassikalisest teatrikotist inspireeritud argipäevaversiooni — pouch’i. Tegemist on pehmest nahast valmistatud clutch’iga, millel erinevalt oma eelkäijast ei ole kindlat kuju.

Trend puhkes koheselt õide Rosie Huntington-Whiteley kätes ning lubab kasvada veelgi suuremaks juba üsna pea, kui teisedki nimekad moemajad antud kotist omad versioonid esitlevad.

Kandiline kott

„Frame bag” on 2019. aasta moemaailma uus ja kuum mõiste. Rangele, heas mõttes täiskasvanulikule, kandilise kujuga ja suurepäraselt vormi hoidevale kotile prognoositakse tulevasel hooajal tohutut edu.

„Mulle tundub, et kui trendiks saab mõni eriti retrohõnguline asi, siis võetakse seda kohe soojemalt vastu ja see jääb ka trendide edetabelisse pikemaks püsima, sest tegemist on klassikaga,” kommenteerib Moda Operandi moeosakonna juht Lisa Aiken. Nii saab Loewe Lantern kotist, mida kaunistab reljeefne laterna kujutis, tulevase sügise tõeline must-have toode.


Kandekott

Mis puudutab proportsioone, siis tulevase hooaja trendid on üsna vastandlikud. Vaatamata faktile, et käesoleval aastal leiutati maailma kõige pisikesem kott, soosib mood ka suuremaid ja praktilisemaid variante, kuhu mahub nii läptop, kui ka paar vahetusjalanõusid.

Kontoritöötajad võivad rõõmustada!

Miniatuurkotid


Kui Jacquemuse modell sõrme otsas rippuva üli-üli-pisikese kotiga lavale astus, ei suutnud külalised üllatust tagasi hoida: „Miks nii pisike?” sosistas publik. Tõepoolest, kultusliku moelooja uue kollektsiooni kotid on nii miniatuursed, et nendesse ei mahu ei võtmekimp ega huulepulk, telefonist rääkimatagi. Kuid juba tänaseks on Jacquemus tõestanud, et suudab ka nii naljakalt ebapraktilisest asjast teha tõelise müügihiti. Seega kui keegi oskab mündisuuruse kotiga edu saavutada, siis see on tema.

Allikas: Who What Wear