Olenemata käevõru küllaltki krõbedast hinnast, milleks on 6300 dollarit, võib seda võtta kui investeeringut. Aeg-ajalt müüakse vanemaid sama sarja käevõrusid näiteks veel rohkema eest. Oluline on jälgida, et kindlasti oleksid kaasas kruvikeeraja, millega käevõru lahti teha, karp ja kõik vajalikud dokumendid.

Mis on aga see, mis on andnud ühele konkreetsele käevõrule aastakümnete pikkuse menukuse?

Legend

Selgub, et kui armastuse käevõru 1969. aastal disainiti, saadi inspiratsiooni voorusevööst. Tänini on nii, et kui soovid käevõru ümber käe panna või selle ära võtta, pead kasutama kruvikeerajat.

Juveelidisainer Aldo Cipullo sõnul soovivad inimesed armastuse sümboleid, mis on mõneti igavesed või mille eemaldamine on võimalik vaid trikiga. Mehe sõnul peakski armastusega seotud sümbolitest väljenduma igavesti kestev kvaliteet ja kindlustunne.

Kui käevõru loodi, müüdi neid vaid paaridele. Mõned käevõrud kinkis Cartier ka nii-öelda staaridest paaridele. Näiteks oma käevõrud said Elizabeth Taylor ja Richard Burton, aga ka Ali McGraw ja Steve McQueen.

Aja jooksul muutus armastuse käevõru aga niivõrd menukaks, et New Yorgi linna haiglad olid sunnitud alati hoidma käepärast ühte spetsiaalset kruvikeerajat, millega käevõru vajadusel eemaldada sai.

Cartieri klubi

Armastuse käevõru kannavad väga paljud: Eva Chenist Kylie Jennerini ja meelelahutustüdrukutest ärinaisteni. Loomulikult on Cartieri käevõru armastatud ka moetoimetajate ja –kollektsionääride ridades. Tegemist on klassikalise moeesemega, mis on just kui kohustuslik, kui oled suur moefänn – umbes nagu Louis Vuittoni reisikohvrid või Chaneli käekotike.

Käevõru erinevad stiilid

Kuna Cartieri armastuse käevõru on äärmiselt menukas, siis seda on saadaval erinevates stiilides. Mõned on kivikestega, teised mitte. Erinevad ka käevõrude toonid. Kuigi ühed ütlevad, et kõige õigem on klassikaline metallist armastuse käevõru, siis teistele meeldib, kui sinna on lisatud ka muid kaunistusi näiteks vääriskivide näol. Näiteks teemantitega kaunistatud ehe maksab kodulehel üle 40 000 dollari.

Nüüd, kui oled Cartieri armastuse käevõruga juba pisut rohkem kursis, ei suuda sa ilmselt neid märkamata jätta. Leidub neid, kellele meeldib käevõru kanda teiste eheteta, aga on ka neid, kellele meeldib sinna juurde lisada sõrmuseid ja muid käevõrusid.

Allikas: whowhatwear.co.uk