Londoni moenädalal esitletud sügis-talv 2019 kollektsioon võeti positiivselt vastu. "Minu jaoks on selle näitamine alles raja alguses, homme (esmaspäeval - toim.) olen teel juba Pariisi. Seal hakkab mul müük. Tegelikult tulemused tulevad selle pealt, mis müüb. Ükskõik, mis haip on ajakirjanduses, siis päriselt tuleb edu siiski numbritest välja," ütles moelooja, et üritab praegusel perioodil pigem vaikne ja tasane olla, et mitte tulemust ära sõnuda.

Kollektsioon peab lisaks moekriitikutele ka rahvale peale minema. "Ümbritsen ennast pere ja lähedastega alati enne seda. Nemad muidugi ütlevad alati ilusaid asju ning tihtipeale hakkadki siis nii kõrgelt arvama sellest, see lennutab su täitsa ära. Pigem panen end kapslisse," ütleb Roberta, et vastuvõtu külastamine oli pigem temaenda reeglite rikkumine. Tavaliselt müügi ja esitlemise vahepeal eelistab ta vaikselt aega veeta ja mitte seltskonnas palju liikuda. "Kuna vastuvõttu külastada on mulle esimene kord, siis ma ei oleks saanud sellest mööda hiilida," lisab Londonis laineid lööv disainer.

Roberta Einer sügis-talv 2019 kollektsiooni esitlus Londoni moenädalal.

Roberta hindab ka väga ausat kriitikat, mis ta sõpradelt ja kolleegidelt tuleb, kellega koos kollektsiooni kallal töötab. "Üritame pigem viisakad inimesed olla ja põhjendatud kriitikat ma väga armastan. Põhjendamatut, mida loeme ainult Eesti netikommentaariumist väga mitte. Paar päeva tagasi naersime Londoni stuudios, et kommentaare, et kas kõik valged inimesed on Londonist otsa saanud – kasutasime oma etenduses mustanahalisi," tõdeb moelooja, et see tekitas mulje nagu elaks 50ndate Eestis. "Välisriikides oleks selliseid asju üldse öelda illegaalne. Pigem see äratab üles ja paneb veelgi enam tähtsama eesmägi poole püüdlema."

Vaata galeriid kollektsioonist SIIN.

Roberta on praegu olnud haavatav ka isikliku elu poolest, kui läks mõni aeg tagasi lahku kallimast Tom-Olaf Urbist, kes kannab esinejanime Reket. "Jällegi, kõik, mis ei tapa, teeb tugevaks. Ma pigem täna tunnen end palju tugevamana, heatahtlikumana ja elurõõmsamana kui kunagi varem. Kõik läheb nii nagu minema peab," ütleb naine.

EV101, Roberta Einer

Vastuvõtu üldpilti hinnates ütleb Roberta, et talle tundub, et just eestlaste kriitikameele pärast ja "kohutavate listide pärast", kes oli kõige halvem riietuja, on inimesed muutunud nii palju kartlikumaks. "On näha hästi palju klassikalist, malbeid värve ja lõikeid, lihtsaid siidkleite, mis onküll üliilus, aga ei anna nii palju iseloomu üle, kui seda andsid outfit'id 90ndatel ja 2000ndatel aastatel, mida mäletad siiani," tõdeb moelooja, et hakatud on nii palju sildistama ja kritiseerima, et julgust on inimestel vähemaks jäänud.