Pruudimeik tugineb loomuliku ilu võimendamisel ja kõik mis näole maalitud peab mõjuma võimalikult naturaalselt. Samas on vajalik piisav tugevus, et nägu fotodel ilmekas oleks, sest fotol kaotab jumestus koguni 30% oma võimsusest.

Allpool jagab Reet Härmat nõu, mida vajad, et vastupidav jumestus saavutada, enne aga loe, millist nõu annab stuudio Lokitangid and Bubbles juuksur Maarja Kurs, et saavutada kohevat ja vastupidavat printsessisoengut:

"Selleks on mitu võimalust, mis sõltuvad ennekõike kliendi oma juuksematerjalist. Et saada lopsakas ja kohev printsessisoeng, on parim kasutada juukselisasid ehk erinevat tüüpi pikendusi. Samal päeval ei tohiks kindlasti ka juukseid pesta, sest mida mõjutatum on juur, eriti värvitud heleda juukse puhul, seda rokem see niiskust sisse imab ja seda kauem ta niiskust välja annab ning seega ei ole siis soeng väga püsiv. Enne juukselisade kasutamist tuleks tõsta juuretõstjatega juuri ning vajadusel veel tupeerida. Pikendustele võib muide lokid juba enne paigaldamist ka sisse keerata. Teine variant on rullidega tekitada selline soeng, näiteks kuumarullidega, mis on väga hästi püsiv," soovitab kurs imelisteks tulemusteks laialdasi juukselisade kasutamise ja viimistemise võimalusi, mida on ka Grete peal rakendatud väga tõenäoliselt.

Kui nüüd on selge, et varem, mitte samal päeval pestud juuksed on suur võtmesõna soengu püsivuse juures, siis pulmameigi juures kehtib sama: sel tähtsal päeval on muudki teha, kui pabistada oma meigi haihtumise pärast. "Hea jumestus on kerge ja püsiv ning uskuge või mitte - tõepoolest on olemas ka huulepulki, mida võib suudelda kasvõi sadu kordi, ilma et meigi ilu kannatada saaks," kinnitab Härmat.

Toome sinuni ideaalse pruudimeigi saavutamise peamised alustalad.

Tähtsaim eeltöö: näonahk särama ja veatuks!

Et sel tähtsal päeval säraks sinu näonahk sama kirkalt, kui sinu silmad kasuta julgelt spetsiaalseid 24h efektiga näoseerume ja niisutavat maski eelneval päeval. Tugevamad koorijad jäta vahele, mis võivad nahale liiga agressiivselt mõjuda. Lisa topeltdoos kreemi silmaümbrusele, kuna sinna on naerukortsud varmad ilmuma just tugevama jumestuse korral. Isepäevituvaid tooteid kasutada ettevaatlikult, kuna ei pruugi alati ühtlane tulemus jääda. Kulmujoone korrigeerimine peab olema kavas vähemalt paar päeva enne tähtsat sündmust, et mitte viimasel minutil traumeerida kitkumisega kulmuümbruse nahka.

1. samm – Meigialuskreem

Peamine on püsivus! Selleks, et end muretul tunda ja meik püsiks hommikutundideni muutumatuna on vaja kasutada meigialuskreemi. Vali toode vastavalt oma nahatüübile st kuivale nahale niisutav, rasusele matistav, tuhmile säraandev. Hajuta hernetera suurune kogus üle kogu näo, kandes seda esmalt laubale, põskedele ja lõuale.

2. samm – Jumestuskreem

Meigikreem vali täpselt oma nahatooni järgi, hajuta näo keskosast väljapoole kasutades sõrmi või jumestuskreemipintslit, hajuta kreemi ka kaelale. Kui mõni tõrges vistrik või pigmenditäpp jääb nähtavale, neutraliseeri see spetsiaalse peitevärviga tupsutades seda otse iluveale ja hajuta ääred.

3. samm – Valgustpeegeldav peitevärv

Vali valgustpeegeldav toode toon heledam jumestuskreemist, nii saavutad paraja tumedust neutraliseeriva tulemuse. Kanna toodet silma sisenurka, täpselt tumedama varju peale silma alla ja veidi välisnurka. Hajuta õrnalt tupsutades sõrmeotsaga. Kanna toodet ka liikuvale laule, see on heaks aluseks silmameigile. Peenelt ülahuule kaarele samuti, toob selle kaunilt esile. Modelleeriva efekti saad, kui kannad valgustpeegeldavat peitevärvi otsaesise keskele, piki ninajoont, huule ülemisele äärele, põsesarna peale ja lõua otsa.

4. samm – Puuder

Kinnita kogu meigipõhi puudriga, riskivaba valik on läbikumav värvitu puuder. Silita ringjate liigutustega suure puudripintsliga üle kogu nägu, ka silmalaud. Dekolteele ja õlgadele tupsuta sädelevat beežikat või kuldset särapuudrit.

5. samm – Põsepuna

Panusta värsket tooni põsepunale, nagu roosiroosa või aprikoosioranž. Naerata endale peeglis ja tupsuta tooni kõige kõrgemale põsenuki osale. Sarna modelleerimiseks kasuta päikesepuudrit, mitte väga tumedat, et tulemus jääks võimalikult loomulik. Päikesepuudrit lisa ka õrnalt meelekohtadele ja lõualuule.

6. samm – Kulmud

Kulmud on sinu silmale raamiks, et kulmujoon kenasti esile tuleks on vaja leida õige toon. Tahke kulmuvärv jääb naturaalne ja püsiv, vali toon oma juuksejuure värvi järgi. Eelista hallikaspruuni tooni, väldi punakaspruuni või liiga musta varjundit, see mõjub nahal võltsilt. Kinnita kulmukarvad geeli või vahaga.

7. samm – Lauvarjutus

Silmade rõhutamiseks on pruudimeigi puhul tark valida naturaalsed värvid. Helebeeži tooniga kata kogu silmalaug, ka alalau äär, nii hoiad ära ripsmetušši „lekkimise“.

Hallikas pruuni tooniga varjuta kulmuluu, selle ülaosale kanna värsket põsepuna tooni. Silmasisenurka ja kulmukaare alla lisa särava valge lauvärviga suurust. Kõige tumedam tuleb silma välisnurk.

8. samm – Lainer

Musta pliiatsiga tõmba peen joon ülemise ripsmepiiri sisse ja hajuta tumehalli lauvärviga. Musta laineriga anna viimane lihv silma ülemisele laukaarele, mine silma välisnurgast suunaga veidi üles. Laineri lõpp välisnurjas ja algus sisenurgas peab olema juuspeen. Kui joon kukkus konarlik välja, hajuta see tumehalli lavärviga ühtlaseks kergelt välisnurka rõhutades ja viimistle heleda tooniga. Silma alalaule anna tumehalli lauvärviga kerge raam. Valge silmapliiats kanna alalau siseäärele, et saada suured ilmekad silmad ja selge pilk.

9. samm – Ripsmed

Kasuta ripsmete värvimisel veekindlat ripsmetušši, kuna rõõmupisarad on sel päeval kerged tulema. Rispmed kooluta kindlasti enne värvimist, kui soovid ekstra boosti ülemisele ripsmekaarele, lisa üksikuid kunstripsmekimpe ülemise ripsmekaare välisnurka.

10. samm – Huulekontuur

Huulepliiatsi toon vali oma loomulikku huulepigmendi järgi. Joonista välja huulekuju ja varjuta pliitasit ka huule pinnale, nii ei jää huulevärvi kuludes inetut ranti.

11. samm – Huulevärv

Huuletoon pruudimeigis peab olema tagasihoidlik, aga samas mõjuma värskelt, kui õitsele puhkenud roosinupp. Matt huulepulk on püsivam, kui kreemja koostisega niisutavad pulgad. Läiget lisa volüümi andmiseks suu keskele, et see üle äärte ei lipsaks.