• 160 g võid
  • 160 g pruuni suhkrut
  • 2 muna
  • 180 g kaerajahu
  • 75 g mandlijahu või jahvatatud mandlilaaste
  • näpuotsaga soola

Kate:

  • 300 g toorjuustu
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 450 g poolitatud ja kividest puhastatud ploome

Peale:

  • 25 g mandlilaaste
  • 2 sl suhkrut
  • 40 g võid

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega hulka jahud ja sool. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva u 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

Klopi kokku toasoe toorjuust, munad ja suhkur ning vala tainale. Vajuta ploomid kergelt toorjuustusegusse, nii et lõikepind jääks peale. Sega väikeses potis kokku suhkur, või ja mandlid ning kuumuta, kuni suhkur-või on sulanud ja mass ühtlane. Tripsuta mandlikatet koogile ja hõõru ettevaatlikult laiali nii, et seda satuks kõige rohkem just ploomidele. Küpseta kooki 180kraadises ahjus 35–40 minutit. Lase vormis täielikult jahtuda.

Võid asendada ploomipoolikud tükeldatud õuntega.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta septembrinumbris.