• 8 dl noori kõrvenõgeseid
  • 30 g riivitud kõvemat laabijuustu (parmesan, pecorino vms)
  • 2 sl kuival pannil röstitud India pähkleid
  • 3 hakitud küüslauguküünt
  • 4–6 sl külmpress-oliiviõli
  • maitse järgi riivitud sidrunikoort ja pisut sidrunimahla

NB! Kasuta nõgeste korjamiseks ja käsitsemiseks paksemaid kummikindaid. Loputa nõgesed hoolega külma veega täidetud kausis, vajadusel korda tegevust. Keeda nõgeseid soolaga maitsestatud vees 1–2 minutit, seejärel jahuta kiirelt külma vee all. Kurna sõelal ja aseta puhtale (soovitatavalt mitte esimeses nooruses) käterätile, keera see kokku ja vääna liigne vesi nõgestest välja. Haki nõgesed.

Hõõru uhmris peeneks küüslaugud, siis lisa järgemööda muud komponendid. Kõige lõpuks lisa supilusikahaaval õli, kuni saad endale sobiva paksusastmega pesto.

Kõige parema konsistentsiga pesto saad uhmris, kuid võid seda teha ka köögikombaini või saumikseriga, tulemus jääb sel juhul lihtsalt pisut teine.

Kui nõgest piisavalt ei leia, võid teha umbrohupesto, lisades nõgesetaimedele noori naadi- ja võilillelehti.

Nõgesepestot saad kasutada samamoodi nagu basiilikuga originaali. Eriti hästi sobib see kalaroogadega. Katseta nõgesepestot näiteks kilupirukates. Väljanägemist ja vunki saab sellest juurde ka tavaline munaga praekartul.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta mainumbris.