Nädalavahetuse koogitegu | Kuninganna Elizabeth armastab SEDA kooki nii väga, et pole juba 80 aastat päevagi selleta elanud!


Nädalavahetuse koogitegu | Kuninganna Elizabeth armastab SEDA kooki nii väga, et pole juba 80 aastat päevagi selleta elanud!
Scanpix

Tänavu kevadel 93. sünnipäeva tähistanud Suurbritannia kuninganna Elizabeth II on üks maailma kuulsamaid monarhe justnimelt oma unikaalsete stiilivalikute, nõudliku maitse ning ekstsentrilise iseloomu tõttu. Seega miks mitte lubada endale äsjaalanud nädalavahetusel killukest kuninglikku maitsenaudingut, valmistades kuninganna lemmikmaiust, milleta ta juba 80 aastat isegi reisima ei nõustu.

Jah, te lugesite õigesti. Kuninganna laseb tõepoolest reisidele toitu kaasa pakkida ning palee endise peakoka Darren McGrady sõnul armastab Tema Majesteet eeskätt magusat. 15 aastat kuningakojale süüa valmistanud McGrady sõnul ei valmista miski kuningannale rohkem naudingut kui väga lihtsa retsepti järgi valmistatud šokolaadi-küpsise tort. “Ta armastab seda konkreetset kooki nii väga, et see peab kogu aeg käepärast olema ning kui talle seda valmistada, näkitseb ta üksinda, kuni see viimseni otsa saab. Kuningannal on väga arenenud mõõdutunne ja kannatlik meel — iga päev lubab ta endale vaid pisikese killukese!” kirjeldab mees.

Koostisosad:
100 g tumedat šokolaadi
100 g suhkrut
100 g võid
1 muna
200 g Marie või digestiivküpsiseid
pool teelusikat võid vormi määrimiseks
200 g tumedat šokolaadi kaunistamiseks
50g piimašokolaadi kaunistamiseks

Vahendid:
Küpsetuspaber
Koogivorm
Spaatel
Mikser või vispel
Kausid
Kastrul

Seotud lood:

Töökäik:
Määri keskmine lahtikäiv koogivorm võiga ning aseta põhjale parajaks lõigatud küpsetuspaberitükk. Purusta käte vahel küpsised umbes mandlisuurusteks tükkideks ning pane kõrvale. Sega suhkrut ja võid kausis niikaua, kuni segu hakkab vahule minema. Sulata 100 g šokolaadi vesivannil ning lisa see aeglaselt vahtuklopitud võile ja suhkrule, pidevalt segades. Klopi sisse terve muna. Lisa segule purustatud küpsised. Jaota segu koogivormi, suru spaatliga pealt ühtlaseks ning pane vähemalt kolmeks tunniks külmkappi. Kui kook on mõned tunnid seisnud, sulata vesivannil 200 g tumedat šokolaadi ning vala koogile, ajades noa või spaatli abil ühtlaselt laiali (ka külgedel). Jahuta kooki mõnikümmend minutit. Sulata vesivannil 100 g piimašokolaadi ning vala see tumedale šokolaadile peale. Naudi pika aja jooksul, seistes läheb see ainult paremaks!

Loe veel

Allikas: ajakiri Town and Country