“Vürtsikad maitsed, küüslauk ja tšilli – need on mulle alati väga meeltmööda. Kui selle juurde lisada veel mu üks viimase aja lemmikuid – bataat – siis pole sellele roale vastast,” avaldas Alusalu, kes soovitab õhtusöögi koostisosi valides pidada silmas ka liha koostist. “Kõiki tüüpi lihasid võib süüa. See, et sealiha teeb paksuks, on müüt. Et seda müüti murda, tasuks vaadata aeg-ajalt toiduainete koostisosi. Näiteks seahakkliha toitainete sisaldus võib väga positiivselt üllatada.”

Hakklihaga täidetud bataadid

Kui soovid proovida Saskia Alusalu üht viimase aja lemmikretsepti proovi teha hakklihaga täidetud bataate nii:

Hakklihaga täidetud bataadid (3 portsjonit)

* 300 g Rakvere Extra Protein Power seahakkliha

* 3 bataati

* 1 paprika

* 1 sibul

* 1 küüslauguküüs

* 3 dl tomatipüreed (passata) või saumikseriga püreestatud konservtomateid

* 0,5 tl jahvatatud vürtsköömbneid

* 0,5 tl kuivatatud punet näpuotsaga tšillihelbeid või cayenne pipart oliiviõli soola, pipart serveerimiseks hakitud peterselli, maitsestamata jogurtit

Hakklihaga täidetud bataadid

Pese bataadid, määri kergelt õliga ja torka kahvliga koore sisse mõned augud. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures u 1h. Lase jahtuda ja seejärel lõika pealt pikkupidi lahti ning eemalda ettevaatlikult sisu. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta vähese õliga ja vaisemal tulel pannil u 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Tõsta kuumust ja lisa hakkliha ja pisut soola-pipart ning pruunista mõne minuti jooksul. Lõika paprika u 1 cm suurusteks tükkideks ja lisa koos vürtsköömnete, pune ja tšilliga pannile ning kuumuta veel paar minutit. Lisa kergelt hakitud pehme bataadisisu ja passata ning kuumuta korralikult läbi. Maitsesta. Täida bataadikoored saadud seguga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit. Serveeri kohe koos hakitud peterselli ja maitsestamata jogurtiga. Soovi korral lisa pisut hakitud tšillit.