Puhasta ja haki seened. Haki ka tomatid ja sibul-küüslauk.
Kuumuta pannil kergelt või ja õli segu ning prae sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa seened ja kuumuta segades 5–6 minutit. Lisa vein ja lase alkoholil aurustuda, seejärel lisa tomatid, 1 sl ürte ning kuumuta 15–20 minutit, kuni tekib ühtlase moega kastmelaadne segu.
Sega kausis riivitud parmesan, piim, ricotta ja ülejäänud ürdid. Maitsesta soola-pipraga ning soovi korral lisa näpuotsatäis riivitud sidrunikoort.
Määri lasanjevorm võiga ja määri vormi põhjale laiali paar supilusikatäit tomatist seenekastet. Lao peale lasanjeplaadid. Vala lasanjekihile 1/3 tomati-seenekastet ja pool ricottasegu. Lao uus kiht lasanjeplaate ja korda. Viimasele lasanjekihile vala järelejäänud tomati-seenekaste ning kata riivitud või tükeldatud mozzarellaga. Küpseta 180kraadises ahjus fooliumiga kaetult u 25 minutit. Eemalda foolium, suurenda kuumust 250 kraadini ja lase veel u 10 minutit küpseda, kuni lasanje näeb kena välja. Enne serveerimist lase lasanjel vähemalt 15 minutit taheneda.

Ahjusoe lasanje kipub lahti lõigates oma kuju kaotama. Selle vältimiseks võid küpsetada igale sööjale eraldi vormis roa, mida saad serveerida otse küpsetusnõust.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta septembrinumbris.