„Nii meeste kui ka naiste jaoks olid õuetegevused ning muusika ja kunst kõige positiivsemalt seostatud ihaldatavusega,“ sõnasid Glasgow ja Stirlingi ülikooli teadlased. „Samal ajal aga seostati teemasid nagu toit, tervis, pere ja sõbrad kõige positiivsemalt vaid naiste profiilidega.“ Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole seksist rääkimine just parim viis kellegi tähelepanu köita.

Teadlased paljastasid järgneva: „Leidsime, et nii meeste kui ka naiste profiilide puhul, kes suurema tõenäosusega seksist rääkisid, oli vestluspartneri arvates nende ihaldatavus madalam.“

„See leid sobib kokku ka varasemate uuringute tulemustega, kus on väidetud, et võrreldes naistega näitavad mehed suuremat huvi lühiajaliste ja kohustusteta suhete vastu ning suhtlevad suurema tõenäosusega korraga mitme potentsiaalse kaaslasega.“

Kohtinguäppides on keerulisem edu saavutada ka lapsevanematel ning neil, kes toovad otseselt teemaks kasutatava rakenduse olemuse.

Uuringu tulemused tõid ka välja, et sõna „kena“ kasutamine vähendas vestluspartneri ihaldatavust ning seda olenemata, kas sõna kasutas mees või naine.

Teadlased võtsid vaatluse alla 8000 veebipõhist kohtingukuulutust ning selgitasid välja 25 kõige enam levinumat teemat, mida inimesed enda kirjeldamiseks kasutasid. Nende hulgas olid nii muusikalised oskused, hobid kui ka hea huumorimeel.

Seejärel paluti sajal vabatahtlikul hinnata teiste profiile vaid atraktiivsuse põhjal. Selle katse läbi selguski, et neid, kes tõid teemaks elu lapsevanemana, peeti koheselt vähem ihaldusväärseks. „See on otseses seoses varasemate uuringute tulemustega, kus on väidetud, et potentsiaalsed kaaslased, kellel on juba lapsed, on vähem atraktiivsed,“ selgitavad uuringu läbiviijad.

„Selle põhjuseks võib olla idee, et neil inimestel, kellel on juba lapsed, on tulevikus vähem ressursse uutesse järglastesse investeerida.“

Lisaks leidsid teadlased atraktiivsuse kohta ka seda, et muusikalised oskused ja anded võivad ka alateadlikult potentsiaalsetes kaaslastes tekitada arvamuse, et neil on tugeva kvaliteediga geenid.

Teadlased väidavad ka seda, et kui kohtinguprofiili looja on otseselt välja toonud kire mõne välistegevuse vastu, siis võib selle lugeja teda juba alateadlikult pidada füüsiliselt atraktiivseks.

„Võttes arvesse seda, et neid välja kirjutatud kirjeldusi esitleti ilma fotodeta, võib väita, et kohtinguäpi kasutajad hindasid inimeste füüsilist atraktiivsust vastavalt sellele, et mainitud olid lemmikud välistegevused ning olemas olid ka viited toidule ja tervisele.“

Uuringu kokkuvõttes tõid teadlased välja, et omadused, mis on stereotüüpide kohaselt omased vaid meestele ja vaid naistele, ei taganud ihaldusväärsust. Tulemused väidavad ka, et inimestel puudub ühine arusaam, mida keegi atraktiivseks peab. „Selle põhjal võib väita, et puudub üldiselt olemas olev mõiste, mida täpselt peetakse mõlema soo puhul atraktiivseks,“ selgitasid teadlased.

Allikas: DailyMail