Ikka ja jälle võib juhtuda, et kipud vaatama vanu fotosid. Neid, mida tegite koos, kui olite õnnelik paarike. Kõik oli nii tore ja teil oli lõbus. Tundus, et olete igavesti koos. Siis läksid asjad aga hoopis teistmoodi. Loomulikult on nendel mälestustel sinu hinges oma koht. Nostalgia on aga võimas asi ja sellest võib saada hoopis enesepiinamisvahend. Sa ei pea küll millegi hea juhtumist eitama, aga proovi lihtsalt mõelda sellele, mis tuleb ja palju vähem sellele, mis juba oli.

2. Ära suhtle temaga sotsiaalmeedias

Kui hoiad sidet, siis ei kao see inimene su elust kuskile. Loomulikult ei taha me öelda, et sa ei peaks selle inimesega enam kunagi suhtlema. Küll aga tasub teha paus seniks kuni sätid enda peas asjad paika ja liigud eluga edasi. Kui oled lõplikult üle saanud, siis pärast võite taas edasi suhelda. Küll aga tasub ka seda teha teatud piirini. Sotsiaalmeedia võib ülesaamist raskendada. Eriti veel siis, kui saad selle inimese tegemisi ja fotosid pidevalt jälgida ning talle kirjutada.

3. Lõpeta kurva muusika kuulamine

Kui sa peaksid ühe korra veel kuulama Post Malone'i „I Fall Aparti", siis on aeg oma Spotify konto kinni panna. Usu, et kurbade lugude kuulamine hoopis süvendab kurbust. Parem tee endale uus playlist ja lisa sinna energilisi lugusid, mis on su jaoks uued ja millega sul pole mingeid vanu mälestusi. Lõpeta ära ka nende lugude kuulamine, mis tuletavad sulle meelde sinu ja tema ühiselt veedetud aegu.

4. Lõpeta ära oma suhtemurede päevikusse kirjutamine

Kirjutatakse küll, et päevikupidamine on terapeutiline, aga kui paarist sissekandest hakkab juba kurb armastusromaan tekkima, siis oleks aeg lõpetada. Muidu elad sa neid sündmuseid kogu aeg uuesti läbi. On aeg mõelda hoopis millelegi heale. Kui sulle meeldib päevikut pidada, siis pane hoopis iga päev kirja, mis täna hästi läks ja mille üle õnnelik oled. Keskendu hoopis toredatel hetkedele, mida elu pakkuda suudab.

5. On aeg uueks rutiiniks!

Kas oled tabanud end mõtlemast, et igatsed midagi, mida koos tegite. Kui olite üksjagu aega koos ja teil kujunesid välja omad harjumused, siis on raske neid üksi edasi teha. Harjusid siin-seal koos söömas käima või mingitesse kohtadesse mingitel aegadel minema. Ära jää aga nelja seina vahele istuma. Tee endale uus rutiin ja leia uued tegevused ning kohad. Maailm on sulle valla. Mine ja avasta uusi põnevaid kohti.

Allikas: theeverygirl