Vargsi ja eriliselt väikeses paigas teineteist leides on parimaks erutajaks otserünnak – see vähendab soorituseks kuluvat aega ning ühtlasi ka reaalset riski vahele jääda. Seega tuleks leida mugavatele horisontaalasenditele alternatiive ning alljärgnevalt leiategi mõned.

Koeraasend

Naine on neljakäpukil, eksponeerides oma tagumiku mehe suunas. Mees põlvitab tema taha ning praktiseerib tavalises kama suutras „toetava koera“ nime all tuntud tagantasendit. Kui ühe toimub õige nurga all, saab ka pisitillukesest peenisest üpris suur. Tagantpoos (ja selle variatsioonid) on looduses enim kasutatavad ja seetõttu on näiteks meestele väga erutavad.

Üldiselt meeldivad naistele siiski rohkem poosid mille puhul mees on kokkupuutes nende kliitoriga. Naistele on kasulik meeles pidada, et tagantpoosis lõpetab mees kiiremini kui teiste asenditega.

Väga väikese ruumi puhul saab naine oma kehaasendit veidi kohandada ning toetuda põranda asemel seina vastu.

Koeraasendi puhul võib takistuseks saada see, kui naise tupp asub ebatavalise nurga all, mis ei võimalda seda asendit praktikas realiseerida. Suurim takistus on aga eevatütar, kes tunneb end selles asendis objektina ja pole nõus, et teda „tagant pannakse“. Leevendab see, kui mees samal ajal teda aegajalt sensuaalselt puudutab ja seljale suudleb. Vähemalt vahekorra rahulikumas staadiumis. Samuti on asendit raske hoida kui mõlemad on lihavad – suurel persoonil on raske kõval pinnal kaua põlvili olla.

Püstiasendis saab ühtida ka väga kitsas ruumis

Seks püstiasendis nõuab head füüsilist vormi ning samas aitab seda ka arendada. Muidugi on lamades vahekord kergem ja ehk nauditavamgi, kuid püstiasendis seksimine on spontaanne ja jõuline viis oma kirge väljendada ka seksivaenulikku paika sattudes.

Mees, kes suudab püstiasendis naist rahuldada demonstreerib oma võimekust manööverdada erinevate poosidega. See muudab voodielu dünaamilisemaks ja sensuaalsemaks. Siiski võib seks püsti olla väga ebamugav ning seetõttu sobib ta pigem „kähkuka“ kui pikema seksimaratoni juurde. Tegelikkuses ongi vertikaalset seksipraktikat erutavam kinolinal vaadata, kui ise järele aimata ning just seetõttu ei kuulugi püstiasendis vahekorrad enamiku inimeste lemmikute hulka.

Püstiasendid on psühholoogilises mõttes väga erilisel kohal, kuna eeldavad naiselt paindlikkust ja kergust ning mehelt füüsilist vastupidavust. Asend, kus naine on mehe süles, piirab daamikese võimalusi rütmi ja tempo osas kuigi aktiivselt kaasa rääkida. Mees liigutab teda täpselt nii nagu soovib ning hoiab oma täieliku kontrolli all.

Teine erutav aspekt nende asendite puhul on olematu vajadus aseme järele. Ehk just seetõttu harrastataksegi püstiasendeid ebatabalistes kohtades just lühiajalisemate suhete puhul või abielu ergastamiseks - kiire, äge ja spontaanne kontakt harjumatus paigas rõhutab kirehoo kergust ja vabadust.

Võibolla harrastati seda ennevanasti, kui inimesed elasid pead-jalad koos ning privaatset nurgakest oli raskem leida, enam. Kuid samahästi võib see mulje olla filmide poolt kunstlikult tekitatud. Filmide, kus esineb katkeid vargsi ja tõtlikult sooritatud intiimhetkedest: tänavail tegutseva lõbutüdruku töökeskkond kangi all või salaarmukeste kohtumine pimedates nurgataguses. Reaalsuses sobib poos libude ja abielupetjate kõrval ka neile armastajatele, kelle tunded võtavad võimust paigas, kus pole just kõige hügieenilisem end kummuli visata.

Püstiasendite esikolmik:

Ihukaitsja

Naine seisab mehe ees, mõlemad on näoga samas suunas. Naise tagumik on tugevasti mehe poole urvakile taha painutatud, mehe põlved on kergelt kõverdatud. Naine saab oma käsi toetada tagapool asuva mehe puusadele, samal ajal kui mees tõmbab kaasat ühe käega piha ümber enda peenisele lähemale ja teisega hellitab kallima rindu või kliitorit.

Selline asend eeldab head omavahelist pikkuste sobivust, et genitaalid seistes kenasti kohakuti satuksid, kuna ainuke toetuspunkt on põrand jalataldade all. Asendit annab mõnusasti kohandada ka siis, kui genitaalid püsti seistes ühele joonele ei satu – lühem armatseja asub lihtsalt mõnele tugevamale alusele, nt. järi, kõva diivanipadi vms., ja ongi korras. Mugavam on sellist asja praktiseerida siis, kui naispool oma käsi millegi kindlama, kui mehe puusad, vastu toetada saab: sein, toolileen, laud vms.

Tantsija

Olete näinud ladina tantsudes, kuidas naine kergitab ühe jala mehe puusa ümber? Selle poosi põhimõte on sama. Ainus vahe on selles, et genitaale ei lahuta riided ning mees saab kergelt harkisjalu ja põlvist kergelt kõverdatud jalgadel seistes ennast daamikese sisse libistada. Et naisel ühe jala peal seistes kergem oleks, peaks mees teda nii selja tagant kui kergitatud jala juurest toetama. Paindlikum naine võib proovida oma jalga ka kõrgemale tõsta, kuid sel juhul tuleks lisaks põrandale leida veel üks tugipunkt – naalduda seinale näiteks.

Naine süles

See asend ei sobi nõrga südame, käte, jalgade või seljaga mehele. Kõrge vererõhuga ja kaalukamatele isenditele on see poos samuti sobimatu. Poosi juures on hea see, et partnerid saavad teineteisele silma vaadata. Sisenev meespartner seisab ning naine keerab jalad tema puusade või piha ümber emmates samal ajal kaelast ning toetudes parema tasakaalu saavutamiseks vastu seina.

Veel alternatiive:

Mõnu suuga

Suuseks on paljude jaoks tabu. Teisalt aga ei nõua suuseksi tegemine pikaliasendit, erilist füüsilist vormi ega pingutust. Ainus, mida see eeldab, on puhtad genitaalid, hakkaja armuke ning privaatsem nurgatagune. Seda saab teha püsti ja istudes. Armsama niueteni leiab tee pisut kummardudes, kükitades või põlvitades. Appi saab võtta sõrmed ning tihtilugu piisab vaid püksiluku avamisest või seeliku alla pugemisest.

Suuseksi puhul tasub meeles pidada, et suu on limaskest ning mitmesugused erinevad sugulisel teel levivad haigused (nagu näiteks herpes, süüfilis ja HIV) võivad sel teel nakkuda. Isegi viirus, mis emakakaelal vähki tekitab, võib kurgus kurguvähiks kosuda. Kindlas paarissuhtes olevatel paaridel on see iseenesest hea viis rasestumisvastase vahendi puudumisel teineteisest rõõmu tunda, kuid teised peaksid kasutama kondoomi või turvakilet enda ja oma partneri kaitsmiseks.

Mõnu sõrmedega

Erilist ruumilist konteksti ei eelda ka kallimale käe püksi ajamine. Pigem võib see olla restoranis liiga kohatu, et teine ideega kohe kaasa tuleks ning asjast mõnu tunneks, kuid hämaras kinosaalis või ööpimeduses kaugliinibussi tagaosas on see täiesti teostatav viis teineteise ihuliste tunnetega mängida.

Enne näputööle asumist tuleks jälgida, et sõrmed puhtad oleksid ning õhtusöögiks hakitud tšilli-pipar käte küljest täiesti maha pestud. Samuti tuleks hoiduda kuivalt hõõrumisest ja pika küünega kratsimisest.

Seks istudes

Erilistes kohtades ei pruugi olla võimalust pikaliasendite harrastamiseks, kuid ei tasu unustada, et lisaks püstijalapraktikale on võimalik ka istudes. Istuda saab autos, trepile, kastile, pargipingile, isegi WC-poti kaanele. Asja puhul on ainus miinus see, et naise kintsude vahele aheldatud mehelt võetakse domineerimisvõimalus ning sugutus-sessiooni tempot ja penetratsiooni sügavust hakkab juhtima naine. Õnneks püüavad armastajapaarid üksteisega arvestada ning leiavad koostöös mõlemale sobiva rütmi. Istuv asend sobib ka paaridele, kus mõlemad on kaalukamad või naine on rase.