Mida hakkate Balti Jaama Turul pakkuma?

Oleme juba kümmekond aastat pidanud vanalinnas Hella Hundi kõrtsi. Nende kümne aastaga on meie armastus hea toidu ja õlle vastu üksnes kraadide võrra kangemaks muutunud. Oleme näinud muutumas maailma joogitrende, näinud käsitööõllenduse sündi ning vähem ja rohkem nautinud peaaegu kõiki õllesorte, mis Eestis saadaval. Kuni lõpuks küpses idee hakata ka ise õlut pruulima – idee küpsetamine oli pikk ja põhjalik ning päädis sellega, et avame Balti Jaama Turul söögi- ja joogikoha, millel nimeks Humalakoda.

Humalakoda saab olema moodne brew-pub ehk koht, kus pruulitakse koha peal värsket kohalikku õlut ja pakutakse värsket kohalikku toitu. Sedatüüpi kohad on viimastel aastakümnetel mujal maailmas väga populaarsed. Ega põhjust ole ju vaja kaugelt otsida – üleilmastuvas maailmas on kohalikkus, värskus ja maalähedus väärtused omaette.

Humalakoda on koht, kus õllesõber saab oma silmaga näha, kuidas sünnib ime, mis vee õlleks muudab. Aga kindlasti saavad õnnelikuks tehtud ka need inimesed, kes hindavad päris toitu: kaks hernetera kuldrandiga taldrikul ei ole meie stiil – Humalakoda pakub toiduelamuse neile, kellel meeldib süüa hästi, korralikult ja tervislikult.

Millised on teie ootused uuele Balti Jaama Turule?

Turg on ju koht, kus kotitäie kraamiga käib kaasas mõnus suhtlemine. Seepärast on meil siiras lootus, et Balti Jaama Turg saab olema võimalikult kirju. Ja mitte ainult pakutava kauba osas, vaid eelkõige sooviks, et turule leiaksid tee erinevad inimesed: nii habemega hipster kui kuldhammastega vanaproua, nii kohalik koduperenaine kui kaugelt tulnud turist. Turg ei tohi igav olla! Usume, et Humalakoda saab olema justnimelt selline koht, kus turglemise vahelduseks saab jala sirgu ajada ja muljetada. Erinevad inimesed teevadki nii turu kui ka Humalakoja põnevaks.

Miks otsustasite oma ettevõtte tuua just Balti Jaama Turule?

Olgem ausad: enam lähemale hea toiduelamuse allikale – värskele toorainele – ei ole võimalik minna. Üritame oma menüüs võimalikult palju kasutada seda kraami, mida kaupmehed põllult otse Balti Jaama Turule veavad. Kuid me ei ole lähedal üksnes toorainele, vaid ka tulevasele kundele. Kalamaja, Pelgulinna ja Kassisaba kant on kujunenud elukohaks paljudele seda sorti inimestele, kes jagavad meie religiooni põneva kohaliku õlle ja toidu suhtes. Nagu me matemaatikast teame, siis kõige otsem tee kahe punkti vahel on sirge. Antud juhul läheb sirge kohaliku kliendi ja kohaliku söögi-joogi vahel otsejoones läbi Humalakoja. Matemaatika ei eksi kunagi!

Miks saab Teie pubi olema kõige ägedam sellel turul? :)

Miks ainult sellel turul? Suuremalt tuleb mõelda! Humalakoda saab olema kõigi Eestimaa õlle-usku inimeste pelgupaigaks hoolimata nende elukohast, soost, nahavärvist või religioonist.

Jaga
Kommentaarid