Bündcheni ja Brady töös on füüsiline vorm kahtlemata keskmisest kõvasti olulisem. Iseasi on muidugi see, kas pidada nende toidulauda ultratervislikuks või pigem hullumeelseks. 80% sellest moodustavad (toored) orgaanilised köögiviljad. Täis­tera­vili sobib, samuti pruun riis, kinoa ja oad. 20% moodustab liha. See peab olema mahe, muhe ja üsna rasvavaba: veis, part ja kana. Kala (lõhe) peab olema enne vabalt looduses ujunud. Välistatud on valge suhkur, valge sool (roosa Himaalaja sool on okei), nisujahu, kuri maitsetugevdaja MSG, seened, maavitsalised (kartul, tomat, baklažaan, paprika, piprad jne), kofeiin, piimatooted. Tom Brady väldib enamjaolt puuvilju (mis rõõm talle siis üldse jääb?). Toidulauale võiks ilmuda spirulina ja lehtkapsas. Küpsetamiseks kasutavad nad ainult kookosõli.

Esimene päev

Gisele Bündcheni pere alustab päeva väidetavalt kell kuus hommikul klaasikese sooja veega, mille sisse on pigistatud sidrun. Järgneb orgaanilistest puuviljadest smuuti. Hiljem, brunchiks, lubab pere enesele värskeid puuvilju (Tom muidugi mitte!), mune, avokaadosid, gluteenivaba saia ja kookosvõid. Minu hommik ei alga kell kuus. Õigupoolest tundub mulle ka kell kaheksa, et hommik ei peaks tingimata algama. Aga mind ootab ees kohtumine, nii et kuskilt tuleb alustada.

See osutub juba eos keeruliseks missiooniks, sest hetkel, kui vett keema panema hakkan, meenub mulle, et kohvijoomine on selle toitumise puhul välistatud. Ohkan ja kasutan sama vett hoopis sidruniveeks. Ma olen ikkagi aastaid vaeva näinud, et arendada endas välja äärmiselt ebatervislik kofeiinisõltuvus (neli tassi päevas sobib hästi)! Kofeiinivabal minul ei ole isegi smuuti tegemiseks jõudu. Ah jaa, mul pole ka blenderit.